Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 77. sednica Opštinskog veća u Negotinu
77. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Održana 77. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatran je predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Negotin koja uključuje primenu mera poboljšanja energetske efikasnosti i uštede u operativnim troškovima javnog osvetljenja za sistem javnog osvetljenja Opštine Negotin.

Ciljevi projekta su ušteda energije, odgovarajuće uštede u emisiji SO2 i uštede u operativnim rashodima javnog osvetljenja kao javnog objekta. Po otvaranju ponuda, rangiranju i donošenju odluke o dodeli ugovora o javnom privatnom partnerstvu, Stručni tim je sačinio konačni nacrt javnog ugovora koji bi se zaključio sa grupom ponuđača „Resalta društvo za energetske usluge” doo Beograd i „Emporio team” doo Beograd kao najpovoljnijim ponuđačem.

Utvrđen je predlog Odluke o izmeni odluke o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin. Predložena izmena omogućiće kvalitetnije raspolaganje građevinskim zemljištem u opštinskoj svojini prilagođavajući raspolaganje potrebama investitora kako objekata privrednih subjekata, tako i stambenih objekata, kao i ostvarivanje javnog interesa u uređenju prostora javnim objektima i objektima koji se koriste u društveno korisne svrhe.

Članovi Opštinskog veća utvrdili su predlog Rešenja o raspisivanju prvog javnog nadmetanja za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin u K.O. Negotin, k.p. br. 1/6, površine 8584 m2. Na dnevnom redu današnje sednice našao se i predlog Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Negotin kojom se uređuju mnoga pitanja u vezi zadovoljenja potreba i interesa lokalnog stanovništva, kako u selima tako i u naseljenom mestu Negotin, način i postupak obrazovanja i ukidanja mesnih zajednica, izbor saveta mesnih zajednica, poslove koje vrše, kao i mnoga druga pitanja od značaja za rad i funkcionisanje mesnih zajednica na teritoriji opštine Negotin.

Razmatran je i predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za prostor kod Železničke stanice u Negotinu čime se stvaraju uslovi za ozakonjenje objekta i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na tom prostoru.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 20.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – sreda, 20.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 64 novoobrađena PCR i AG …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 19.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 19.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 56 novoobrađenih PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica