Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 79. sednica Opštinskog veća u Negotinu
79. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 79. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, donet je Zaključak o sprovođenju javne rasprave o nacrtu Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Negotin za 2020. godinu.

Odlukom o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Negotin za ovu godinu sredstva iz izvora 01 smanjena su u apsolutnom iznosu od 908.000 dinara i iznose 1.156.396.000 dinara i sredstva iz drugih izvora finansiranja su smanjena i iznose 300.071.000 dinara.

Sredstva planirana rebalansom budžeta za 2020. godinu iz svih izvora finansiranja iznose 1.456.467.000 dinara. Imajući u vidu da su se promenili uslovi u kojima se izvršava Odluka o budžetu za ovu godinu potrebno je doneti reblanas budžeta u cilju uravnoteženja prihoda i rashoda, rashoda i izdataka budžeta do kraja godine.

Istovremeno je bilo potrebno u budžetu iskazati iznos prenetih sredstava iz prethodnog perioda, tj neutrošenih sredstava.

Cilj izrade rebalansa budžeta odnosno izmenjene Odluke o budžetu za 2020. godinu je i preraspodela između datih pozicija i određenih aproprijacijama na pozicijama gde je to bilo neophodno odobravanje dodatnih sredstava i smanjenje određenih pozicija. Na pojedinim pozicijama kod svih korisnika bilo je potrebno predvideti sredstva u cilju sprečavanja pojave širenja i suzbijanja Kovida -19.

Pojedine pozicije korisnika budžeta su smanjene zbog neodržavanja odnosno otkazivanja manifestacija u okviru njihovih programa. Kod svih škola i negotinske predškolske ustanove zbog uštede u pojedinim troškovima iz razloga što u određenom periodu nisu radile određene pozicije su smanjene.

Javna rasprava će biti održana 28. avgusta u velikoj sali SO Negotin s početkom od 10:00 časova.

Možda će Vas zanimati

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Pogledajte kuda će prolaziti državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja …

83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Na danas održanoj, 83. sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica