Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 80. sednica Opštinskog veća u Negotinu
80. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 80. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, održanoj u Velikoj sali SO Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin razmatrano je 9 predloga odluka, rešenja, zaključaka i drugih akata iz domena rada veća.

Većnici su jednoglasno utvrdili predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin bez dodatnih izmena, s obzirom da tokom javne rasprave nije dostavljen nijedan novi predlog za izmenu. Opštinsko veće je dalo saglasnost na izmenu plana trošenja namenskog transfera u socijalnoj zaštiti za 2020. godinu za uslugu „Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju”.

Na današnjoj sednici donet je i Zaključak o preporuci Opštinskoj upravi opštine Negotin o raspolaganju građevinskim zemljištem kojim se predlaže način odlučivanja po zahtevu za otuđenje ili razmenu građevinskog zemljišta, a koji podrazumevaju prethodnu izradu projekta parcelacije, preparcelacije, urbanističkog projekta, ukidanje dela puta, određivanje dela parcele u opisanim merama, granicama i površinama.

Članovi veća su jednoglasno utvrdili predloge Odluke o usvajanju Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem i mišljenjem ovlašćenog revizora JKP „Badnjevo” za 2019. godinu, rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Jabukovac kao i obrazovanju lokalnog saveta za bezbednost.

Radi bolje organizacije rada i funkcionisanja Opštinske uprave, stvorila se potreba za novom izmenom i dopunom Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi Negotin i pravobranilaštvu opštine Negotin, koju su većnici danas usvojili.

U Odeljenju za opštu upravu, imovinsko i stambeno-komunalne poslove formira se odsek za opštu upravu u okviru kojeg će se obavljati poslovi matičara i referenata mesnih kancelarija kao i poslovi vođenja i ažuriranja biračkog spiska i poslovi građanskih stanja, a sve u skladu sa Odlukom o opštinskoj upravi. U odseku za lokalnu poresku administraciju, u okviru Odeljenja za budžet i finansije i LPA, stvorila se potreba za novim kadrovskim promenama.

Sve ove izmene ne remete broj zaposlenih u opštinskoj upravi, s obzirom da će se raspoređivanje na radna mesta vršiti sa izvršiocima koji su u upravi zaposleni na neodređeno vreme.

Možda će Vas zanimati

Negotin: Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i 100 godina od osnivanja OORVS Negotin

U Negotinu obeležen 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i 100 godina od osnivanja OORVS Negotin

Danas je, u centralnom gradskom parku u Negotinu, u organizaciji Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina …

Zaječar: Sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom

U Zaječaru održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica