Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 81. sednica Opštinskog veća u Negotinu
81. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 81. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, većnici su kao prvu tačku dnevnog reda razmatrali predlog Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Negotin javnim nadmetanjem i to KP br. 1/6 KO Negotin.

Komisija za otuđenje građevinskog zemljišta javnoj svojini opštine Negotin je dana 31. avgusta 2020.godine održala javno nadmetanje za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Negotin, za k.p.br. 1/6, K.O.: Negotin, po oglasu Skupštine opštine Negotin, broj: 463-51/2020-I/07 od 24.07.2020.godine.

Po navedenom oglasu je podneta jedna blagovremena i potpuna prijava od strane LIDL SRBIJA. Nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja, Komisija je utvrdila da su ispunjeni uslovi za otuđenje građevinskog zemljišta za k.p.br. 1/6, K.O.: Negotin, površine 8584 m2 po početnoj ceni otuđenja iz oglasa, jer su zastupnici jedinog učesnika javnog nadmetanja za predmetnu parcelu prihvatili početnu cenu od 17,86 evra po metru kvadratnom uz popust za jednokratnu isplatu cene otuđenja od 30 % odnosno 45.993,07 evra, a da uplaćeni garantni iznos od 70 % za predmetnu parcelu od njene vrednosti predstavlja isplaćenu cenu otuđenja u celosti.

Na dnevnom redu današnje sednice utvrđen je predlog Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naselje Prahovo kojom se menja obuhvat, umesto 90 planom će bitiobuhvaćeno 400 hektara. Predlogom Odluke o izradi Plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice
k.o. Prahovo i k.o. Radujevac bićeobuhvaćene: planirana trasa državnog puta I reda od saobraćajnog čvora Dušanovac do saobraćajnog čvora Samarinovac; predložena trasa državnog puta II reda od saobraćajnog čvora Samarinovac do kružne raskrsnice na ulazu u naselje Prahovo i deonica državnog puta IIB reda, broj 400, od kružne raskrsnice u naselju Prahovo do kraja K.O. Prahovo. Ukupna površina okvirnog obuhvata planskog područja iznosi oko 50 ha.

Većnici su utvrdili i predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije „Luka Prahovo“.

Izmenama i dopunama Plana generalne regulacije “Luka Prahovo“ biće obuhvaćene izmene koje se odnose na usaglašavanje sa planskim dokumentima višeg ili istog hijerarhijskog nivoa sa kojima je u neposrednoj vezi, i to: izmene i dopune Plana generalne regulacije za naselje Prahovo (u fazi izrade), Plan detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do kraja K.O. Prahovo (u fazi izrade) i izmene i dopune Plana detaljne regulacije za kompleks hemijske industrije u Prahovu (u fazi izrade na osnovu Odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za kompleks hemijske industrije u Prahovu, broj: 350-67/2020-11/07 od 13.04.2020.

Članovi Opštinskog veća su utvrdili predloge rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Negotinske gimnazije i o razrešenju i imenovanju člana Žalbene komisije i razmatrali nekoliko žalbi iz domena rada veća.

Možda će Vas zanimati

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Nova trasa koridora kroz istočnu Srbiju: Pogledajte kuda će prolaziti državni put Paraćin–Zaječar–Negotin

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja …

83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Na danas održanoj, 83. sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica