Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 84. sednica opštinskog veća opštine Negotin
84. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 84. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na 84. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, razmatrano je više predloga izveštaja, odluka i rešenja iz domena rada veća.

Članovi veća su, nakon obrazloženja Miroslava Kneževića, načelnika Odeljenja za budžet, finansije i LPA OU Negotin, jednoglasno usvojili Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu Opštine Negotin za period januar–septembar 2020. godine.

Utvrđen je predlog Odluke o umanjenju obaveza roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika dece, po osnovu plaćanja usluga Predškolske ustanove „Pčelica”, za period od 28.9. do 16.10.2020. godine, u iznosu od 50 procenata ekonomske cene, zbog alternativnog rešenja zbrinjavanja dece u toku radova na zameni celokupne stolarije na starijoj zgradi vrtića. Jednoglasno je utvrđen i predlog Odluke o umanjenju obaveza roditelja, odnosno drugih zastupnika dece iz pet vaspitnih grupa koja pohađaju predškolski program, a koja zbog trenutne epidemiološke situacije u PU „Pčelica” borave samo od 6 do 12 časova, u periodu od 1. septembra do okončanja trenutne epidemiološke situacije.

Većnici su utvrdili predlog Odluke o dopuni odluke o opštem uređenju naseljenih mesta i komunalnom redu na teritoriji opštine Negotin kojom se predviđa da korisnici usluga: fizička lica u seoskim mesnim zajednicama plaćaju naknadu po domaćinstvu za izvršenu uslugu odvoženja smeća i drugih otpadaka, fizička lica u gradu nadoknadu plaćaju po broju članova domaćinstva a pravna lica i preduzetnici na osnovu ugovora zaključenim sa poverenikom komunalne delatnosti.

Utvrđen je i predlog Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Stevan Mokranjac” u Kobišnici i doneti zaključci o sprovođenju javne rasprave o nacrtu Odluke o budžetu opštine Negotin za 2021. godinu, u periodu od 20. do 31. oktobra i sprovođenju javne rasprave o nacrtu Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. godinu, u periodu od 20 oktobra do 1. novembra, kojom se na osnovu kupoprodajnih ugovora stanova, predviđa blago povećanje u ekstra zoni, kao i smanjenje u prvoj zoni kao i povećanje u kategoriji poljoprivrednog zemljišta u drugoj zoni.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 10.02.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – sreda, 10.02.2021.ZAJEČARNa osnovu 97 novoobrađenih PCR i AG …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 09.02.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 09.02.2021.ZAJEČARNa osnovu 116 novoobrađena PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica