Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана 84. седница општинског већа општине Неготин
84. седница Општинског већа општине Неготин

Одржана 84. седница општинског већа општине Неготин

На 84. седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин, разматрано је више предлога извештаја, одлука и решења из домена рада већа.

Чланови већа су, након образложења Мирослава Кнежевића, начелника Одељења за буџет, финансије и ЛПА ОУ Неготин, једногласно усвојили Извештај о извршењу одлуке о буџету Општине Неготин за период јануар–септембар 2020. године.

Утврђен је предлог Одлуке о умањењу обавеза родитеља, односно других законских заступника деце, по основу плаћања услуга Предшколске установе „Пчелица”, за период од 28.9. до 16.10.2020. године, у износу од 50 процената економске цене, због алтернативног решења збрињавања деце у току радова на замени целокупне столарије на старијој згради вртића. Једногласно је утврђен и предлог Одлуке о умањењу обавеза родитеља, односно других заступника деце из пет васпитних група која похађају предшколски програм, а која због тренутне епидемиолошке ситуације у ПУ „Пчелица” бораве само од 6 до 12 часова, у периоду од 1. септембра до окончања тренутне епидемиолошке ситуације.

Већници су утврдили предлог Одлуке о допуни одлуке о општем уређењу насељених места и комуналном реду на територији општине Неготин којом се предвиђа да корисници услуга: физичка лица у сеоским месним заједницама плаћају накнаду по домаћинству за извршену услугу одвожења смећа и других отпадака, физичка лица у граду надокнаду плаћају по броју чланова домаћинства а правна лица и предузетници на основу уговора закљученим са повереником комуналне делатности.

Утврђен је и предлог Решења о измени решења о именовању чланова Школског одбора ОШ „Стеван Мокрањац” у Кобишници и донети закључци о спровођењу јавне расправе о нацрту Одлуке о буџету општине Неготин за 2021. годину, у периоду од 20. до 31. октобра и спровођењу јавне расправе о нацрту Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину, у периоду од 20 октобра до 1. новембра, којом се на основу купопродајних уговора станова, предвиђа благо повећање у екстра зони, као и смањење у првој зони као и повећање у категорији пољопривредног земљишта у другој зони.

Можда ће Вас занимати

143. седница Градског већа града Зајечара

Зајечар: Одржана 143. седница Градског већа

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана 143. седница Градског већа града Зајечара. …

Нова траса коридора кроз источну Србију: Државни пут Параћин–Зајечар–Неготин

Нова траса коридора кроз источну Србију: Погледајте куда ће пролазити државни пут Параћин–Зајечар–Неготин

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре огласило је рани јавни увид поводом израде просторног плана подручја …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница