ВестиОдржана друга седница локалног парламента у Зајечару

Одржана друга седница локалног парламента у Зајечару

У зајечарском позоришту „Зоран Радмиловић” одржана је друга седница локалног парламента, којом је председавао председник Скупштине Стефан Занков. Седници Скупштине града Зајечара присуствовало је 45 одборника, као и градоначелник града Зајечара, заменик и помоћници градоначелника, чланови Градског већа, заменик председника Скупштине, секретар, заменик секретара Скупштине града Зајечара, известиоци материјала који се разматрају на седници и представници средстава јавног информисања.

2. седница Скупштине града Зајечара

За чланове Верификационог одбора изабрани су Биљана Николић, одборница са изборне листе „Александар Вучић – За будућност Зајечара”, Мирко Николић са листе „Ивица Дачић – СПС, ЈС”, Милош Стојадиновић са листе „Можемо боље – Драгана Рашић” и Миодраг Стаменовић са листе „Др Ненад Ристовић – Победа”. Потврђени су мандати одборницима Милици Живковић, Миљану Рашићу, Наташи Гмитровић и Душану Лилићу.

2. седница Скупштине града Зајечара

Чланови зајечарског парламента су већином гласова усвојили Одлуку о првој измени и допуни буџета града Зајечара за 2021. годину, са изменом Кадровског плана.

Валентина Ђуричић — начелница одељења за финансије града Зајечара

„Буџет из извора 01 износи 2 милијарде, 170 милиона и 924 хиљада динара, а укупан буџет из свих извора износи 2 милијарде, 368 милиона и 763 хиљада динара. Први и основни разлог за смањење буџета је била препорука министарства финансија Републике Србије, сходно анализи прихода и расхода и издатака. Разлог за ребаланс је суфинансирање пројеката од стране Министарства привреде Републике Србије, за завршетак изградње инфраструктуре, сређивање саобраћајница, ограде, воде, струје и спољно уређење за овај пројекат на Краљевици. Следећа измена и допуна буџета града Зајечара је сходно закључку Владе Републике Србије, а то је усаглашавање масе средстава за плате буџета града Зајечара, где су плате повећане 3,5% од децембарске исплате и 1.5% од мартовске исплате код запослених у локалној и предшколској самоуправи. Планирана су средства из буџета извор 01 који се састоји из приходних извора и он је 16.25% од планираних средстава. Уступљени јавни приходи су такође планирани у износу од 918 милиона и 314 хиљада динара. Највећи проценат је порез на зараде који је заступљен у апсолутном износу од 757 милиона и 469 хиљада динара. Што се тиче расходног дела, они су једнаки приходима ипримањима. У структури расхода највише имамо заступљено коришћење робе и услуга. Субвенције износе 162 милиона и 450 хиљада динара. Социјално осигурање и заштита је 27 милиона и 693 хиљада динара” ,поручила је Валентина Ђуричић, начелница одељења за финансије града Зајечара.

2. седница Скупштине града Зајечара

Одборници су дали зелено светло на Одлуку о годишњем програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2021. годину, Програм подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја, Одлуку о усвајању Плана генералне регулације Гамзиградске Бање и Одлуку о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне фотонапонске електране у КО Мали Извор. Усвојена је и Одлука о Географском информационом систему, Одлука о прибављању сеоских кућа са окућницом и непокретности у јавну својину града Зајечара, Одлука о приоритетним областима од јавног интереса за текућу и наредну годину, Одлука о измени и допуни Одлуке о снабдевању водом за пиће, о заштити артеских и субартеских чесама и о преносу права коришћења на сеоским водоводима на територији града Зајечара.

2. седница Скупштине града Зајечара

Такође, чланови Скупштине града Зајечара усвојили су Предлог за промену Статута града Зајечара, као и Предлози Декларације о улози функције управљања људским ресурсима, о измени Одлуке о управљању гробљима и погребним услугама, о престанку мандата и именовању председника Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” и о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар за ову годину.

2. седница Скупштине града Зајечара

Усвојени су и Извештаји о раду за протеклу годину, финансијски извештај, и Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2021. годину на Програм рада Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару, Историјског архива „Тимочка Крајина” Зајечар, Народног музеја „Зајечар”, Туристичке организације, Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић”, Центра за социјални рад „Зајечар”, Предшколске установе „Ђулићи”, као и утврђивање економске цене Програма васпитања и образовања у истој и висине учешћа родитеља у цени услуга. Одборници су усвојили и Решење о престанку дужности уредника „Службеног листа града Зајечара”, као и Одлуку о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб