Тимочка КрајинаБорОдржана седница Градског већа у Бору: Усвојен Предлог одлуке о упућивању захтева...

Одржана седница Градског већа у Бору: Усвојен Предлог одлуке о упућивању захтева Влади Републике Србије за пренос јавне својине граду Бору

27. седница Градског већа града Бора

У Бору је одржана седница Градског већа на којој је усвојен Предлог одлуке о упућивању захтева Влади Републике Србије за пренос јавне својине граду Бору.

На том земљишту Град Бор планира изградњу објеката, комплекса спортских терена, уређење локалних путева.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Обратили смо се Влади Републике Србије за пренос јавне својине граду Бору. Решавањем имовинских односа са Републиком Србијом на деоницама црновршке пруге уредићемо путне правце, а упутићемо захтев за пренос станова који су припадали Републици Србији, јер није било наследника. Планирамо и изградњу новог спортског комплекса од два хектара. Постоје две верзије пројекта који је у току, а једна захтева парцелу од 20 ари иза средњих школа, како би се ту градила балон или спортска хала. За Град Бор је јако битно и уступање одређених локација на којима ће се 2023. године градити 17 дечијих игралишта. Наредних дана Влади Републике Србије биће упућен захтев за пренос дела земљишта за изградњу нове болнице преко пута Дома здравља. Већ се урбанисти баве питањем обезбеђивања локације за нову болницу”, поручио је градоначелник Бора Александар Миликић.

Миликић је додао да је у контакту са ресорним Министарством и да је потребно да се граду Бору уступе још четири локације како би се до половине наредне године завршила експропријација и почне израда пројекта.

Усвојен је и Предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈКП „3. октобар”, ЈКП „Топлана„ и „Водосистем” Боговина.

Чланови Градског већа у Бору усвојили су још и Предлог одлуке о изради Програма заштите животне средине од 2022. до 2031 године, чији је циљ добијање стратешког документа у области заштите, унапређења и управљања заштитом животне средине.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб