Тимочка КрајинаЗајечарОдржана трећа по реду манифестација „Халово у песми и игри”

Одржана трећа по реду манифестација „Халово у песми и игри”

Одржана трећа по реду манифестација „Халово у песми и игри”

У присуству великог броја мештана и гостију, у Халову је синоћ одржана трећа по реду манифестација „Халово у песми и игри” с циљем очувања нематеријалног културног наслеђа овог краја.

На смотри су учествовала културно-уметничка друштва: „Граничар” из Халова, први пут после тридесетак година „Ново доба” из Грлишта, „Ђорђе Генчић” из Великог Извора, „Зоран Гајић” из Рготине, „Ромулијана” из Гамзиграда, „Дубочане” из истоименог села, „Градец” из Градскова, Група фрулаша „Валакоње–Буково”, као и здравичар Власта Бачиловић из Кривеља код Бора.

Манифестацију је отворила Биљана Глишић, помоћник директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” из Зајечара. Ова установа је у сарадњи са Месном заједницом Халово организатор манифестације, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб