Timočka KrajinaBorOdržana treća sednica Gradskog veća u Boru: Usvojena Odluka o pokretanju javne...

Održana treća sednica Gradskog veća u Boru: Usvojena Odluka o pokretanju javne rasprave o prvom rebalansu budžeta u 2022.

3. sednica Gradskog veća grada Bora

U Boru je održana treća sednica Gradskog veća, na kojoj je između ostalog, usvojen Predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Bora za 2022 godinu.

Budžet u Boru biće veći za 29,15 odsto odnosno za 1,97 milijardu dinara i iznosiće ukupno 4 861 000 000 dinara.

„Zahvaljujući rastu privrede i jačanju privrednog ambijenta na teritoriji našeg grada, budžet je od početka godine uvećan za skoro 30 odsto i dostigao je blizu pet milijardi dinara. To je vest koja raduje, ali i obavezuje. Povećanje gradskog budžeta omogućiće nam da još više ulažemo u razvoj infrastrukture, komunalne delatnosti, oblast obrazovanja i zdravstva, sporta, kulture, ali i unapređenje uslova života za sve naše sugrađane. Pred nama je javna rasprava o prvom rebalansu budžeta u ovoj godini, te vas pozivam da date svoje predloge, kako bi svi zajedno, vrlo transparentno i direktno, planirali i realizovali sve ono što je neophodno da unapredimo razvoj grada i naših sela”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Subvencije za javno komunalna preduzeća biće uvećana za 668 miliona dinara. Za nabavku uglja u „Toplani” u Boru biće izdvojeno 300 miliona dinara, kao i 200 miliona dinara za isplatu dela duga za električnu energiju „Toplane”. Biće uvećana i sredstva namenjena programima za decu sa posebnim potrebama i programe iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Takođe, 131 milion dinara biće odvojen za kapitalne investicije, a deo sredstava biće i za JKP „Vodovod”, kao i JKP „3. oktobar”.

Javna rasprava biće održana od 31. maja do 14. juna, a Borani, udruženje i javni sektor moći će da daju predloge izmena.

Takođe, većnici su većinom glasova usvojili predlog pravilnika o izmeni pravilnika u organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskog upravi, Pravobranilaštvu grada Bora, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Bora. Takođe, pred većnicima našla se i tačka o imenovanju Stručnog tima za realizaciju javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za projektovanje, izgradnju i finansiranje nove toplane sa upotrebom obnovljivih izvora energije. Na sednici Gradskog veća jednoglasno je usvojen predlog o obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošene tople vode. Većinom glasova usvojen je i predlog rešenja o zaduženju članova Gradskog veća grada Bora za određene oblasti.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,880PratilacaLajkuj
4,046PratilacaZaprati
1,237PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx