Timočka KrajinaBorOdržana treća sednica Gradskog veća u Boru: Usvojena Odluka o pokretanju javne...

Održana treća sednica Gradskog veća u Boru: Usvojena Odluka o pokretanju javne rasprave o prvom rebalansu budžeta u 2022.

3. sednica Gradskog veća grada Bora

U Boru je održana treća sednica Gradskog veća, na kojoj je između ostalog, usvojen Predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Bora za 2022 godinu.

Budžet u Boru biće veći za 29,15 odsto odnosno za 1,97 milijardu dinara i iznosiće ukupno 4 861 000 000 dinara.

„Zahvaljujući rastu privrede i jačanju privrednog ambijenta na teritoriji našeg grada, budžet je od početka godine uvećan za skoro 30 odsto i dostigao je blizu pet milijardi dinara. To je vest koja raduje, ali i obavezuje. Povećanje gradskog budžeta omogućiće nam da još više ulažemo u razvoj infrastrukture, komunalne delatnosti, oblast obrazovanja i zdravstva, sporta, kulture, ali i unapređenje uslova života za sve naše sugrađane. Pred nama je javna rasprava o prvom rebalansu budžeta u ovoj godini, te vas pozivam da date svoje predloge, kako bi svi zajedno, vrlo transparentno i direktno, planirali i realizovali sve ono što je neophodno da unapredimo razvoj grada i naših sela”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Subvencije za javno komunalna preduzeća biće uvećana za 668 miliona dinara. Za nabavku uglja u „Toplani” u Boru biće izdvojeno 300 miliona dinara, kao i 200 miliona dinara za isplatu dela duga za električnu energiju „Toplane”. Biće uvećana i sredstva namenjena programima za decu sa posebnim potrebama i programe iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Takođe, 131 milion dinara biće odvojen za kapitalne investicije, a deo sredstava biće i za JKP „Vodovod”, kao i JKP „3. oktobar”.

Javna rasprava biće održana od 31. maja do 14. juna, a Borani, udruženje i javni sektor moći će da daju predloge izmena.

Takođe, većnici su većinom glasova usvojili predlog pravilnika o izmeni pravilnika u organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskog upravi, Pravobranilaštvu grada Bora, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Bora. Takođe, pred većnicima našla se i tačka o imenovanju Stručnog tima za realizaciju javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za projektovanje, izgradnju i finansiranje nove toplane sa upotrebom obnovljivih izvora energije. Na sednici Gradskog veća jednoglasno je usvojen predlog o obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošene tople vode. Većinom glasova usvojen je i predlog rešenja o zaduženju članova Gradskog veća grada Bora za određene oblasti.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,201PratilacaLajkuj
4,191PratilacaZaprati
1,250PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub