Тимочка КрајинаЗајечарОдржане заједничке радионице особа са инвалидитетом из Зајечара и Видина

Одржане заједничке радионице особа са инвалидитетом из Зајечара и Видина

Одржане заједничке радионице особа са инвалидитетом из Зајечара и Видина

У уторак, 20. јуна, на Поповој плажи у Зајечару одржане су заједничке креативне, музичке и кулинарске радионице особа са инвалидитетом из Зајечара и Видина.

У организацији Друштва оболелих од церебралне и дечије парализе, Црвеног Крста Зајечар, Друштва „L. Down”, КУД-а „Никола Пашић” и Удружења жена, а уз подршку Тимочке епархије и Удружења грађана „Драги људи”. Преко 70 особа са различитим врстама инвалидитета из Зајечара и Видина су учествовале у реализацији радионица.

Ово су шести сусрети такве врсте, а за циљ имају смањење степена изолације особа са инвалидитетом, као и прилику да особе са инвалидитетом прикажу културу нашег краја кроз игру, песму и сликање, а госте из Бугарске упознају са старим обичајима и јелима који су се некад, а и сад правила у домаћинствима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб