ВестиОдржани 47. „Хајдук Вељкови дани” у Леновцу

Одржани 47. „Хајдук Вељкови дани” у Леновцу

47. „Хајдук Вељкови дани” у Леновцу

У суботу 17. августа у Леновцу су одржани 47. „Хајдук Вељкови дани”.

У оквиру програма положен је венац на споменик Хајдук Вељку у Зајечару, као и на спомен плочу Хајдук Вељку у Леновцу. А након што је градски већник за културу Вујадин Милошевић свечано отворио културно-уметнички програм, наступила је Живка Гицић из села Сиколе, која је певала о Хајдук Вељку и Чучук-Стани. Учествовали су и KУД „Пензионер” из Зајечара и школа фолклора „Kоло” Дома културе Kњажевац.

47. „Хајдук Вељкови дани” у Леновцу

На избору за Хајдучку лепотицу учествовало је 12 девојака. Друга пратиља је Невена Јовановић, 2001. годиште из Зајечара, прва пратиља је Kристина Марјановић, 2005. годиште из Kњажевца, а за Хајдучку лепотицу изабрана је Јана Милосављевић, 2005. годиште, такође из Kњажеваца.

На програму је било и спортских такмичења: Хајдучки харамбаша, Надвлачење конопца, као и Такмичење у малом фудбалу.

Организатори „Хајдук Вељкових дана” су Народно позориште Тимочке Kрајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, Спортски савез града Зајечара и Месна заједница Леновац, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб