Тимочка КрајинаБорОдржано 10. Државно првенство „Strong-Man 2021” у Бору: Владимир Булатовић из Кикинде...

Одржано 10. Државно првенство „Strong-Man 2021” у Бору: Владимир Булатовић из Кикинде апсолутни победник (ФОТО)

Владимир Булатовић из Кикинде је апсолутни победник 10. Државног првенства најјачих мушкараца Србије „Strong-Man 2021”. У категорији до 105 килограма најбољи је био Душан Јовановић из Београда, а у категорији јуниора Богдан Вуковић из Ваљева. Једини такмичар из Бора Немања Чворовић у апсолутној категорији заузео је четврто место.

Такмичење за најјачег мушкарца у Србији одржано је на платоу испред Дома културе у Бору, учествовало је 15 такмичара, а организовано је у шест дисциплина. Најјачи људи у Србији вукли су камионе, окретали гуме од 400 килограма, носили терет од 300 килограма на леђима, носили кофере од 200 килограма, а такмичили су се и у комбинованој дисциплини у којој су такмичари подизали балван од 100 килограма и једноручни тег од 50 килограма.

„Први пут у историји овог такмичења учествовало је 15 такмичара, изузетно квалитетних. То су све учесници који су већ освајали признања у пауерлифтингу и бодибилдингу. Конкуренција је била изузетно јака”, рекао је Зоран Стојић, председник Strong-Man савеза Србије.

„Нисам био толико сигуран шта ћу успети да урадим, док нису почеле прве две дисциплине. Спорт је почео да добија на популарности, има више такмичара него прошле године. Има изузетно јаких момака, тако да ће у будуће бити доста тешко освојити неко од прва три места”, каже победник такмичења „Strong-Man 2021” Владимир Булатовић, из Кикинде.

„Ово је до сада најтеже такмичење на ком сам учествовао, што због ове пирамиде, што због других дисциплина, које су јако захтевне и исцрпљујуће”, казао је Немања Чворовић, такмичар из Бора.

У ревијалном делу такмичења „Strong-Man 2021”, учесници су се надметали у повлачењу трактора, а једини такмичар који то успео у томе је Александар Радивојевић, који је у генералном пласману заузео друго место.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб