ВестиОдржано предавање за пчеларе са територије града Зајечара

Одржано предавање за пчеларе са територије града Зајечара

Предавање за пчеларе са територије града Зајечара
Фото: Град Зајечар

Град Зајечар и Друштво пчелара „Тимок” из Зајечара организовали су у великој сали Градске управе предавање за пчеларе са територије града Зајечара.

Предавању је присуствовало преко 50 пчелара из Зајечара и гости из удружења пчелара Књажевца и Неготина.

Скупу се обратила Весна Станковић, члан градског већа, и нагласила да је то само један од начина на који Град Зајечар жели да пружи подршку и помогне да наши пчелари проширују своја знања, па тако и унапреде квалитет и количину произведеног меда који пласирају на тржиште.

Станковић се осврнула на преко 4,3 милиона динара подстицаја које су од града Зајечара добили пчелари у последње три године преко Програма за пољопривреду града Зајечара.

„Град ће наставити да кроз Програм мера да подржава развој пчеларства на овим просторима, посебно због тога што за то постоје иделни природни услови. Ово је само почетак а морамо још интензивније наставити едукацију наших произвођача у свим областима пољопривреде, јер само знањем се могу постићи још бољи резултати и ићи у корак са светом”, истакла је Станковић.

Предавање су одржали др Зоран Станимировић, редовни професор Факултета ветеринарске медицине у Београду и шеф катедре за биологију и др Јевросима Стевановић, ванредни професор Факултета ветеринарске медицине у Београду.

О томе колико је тема била интересантна сведочи и велики број питања која су присутни упутили након завршеног предавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб