ВестиОдувек желите веће груди? Ево шта (не) треба да радите!

Одувек желите веће груди? Ево шта (не) треба да радите!

Девојка мери своје груди
Фото: Shutterstock, илустрација

Од склекова за чвршће груди до чаја од коморача за веће, стручњаци „разбијају“ најчешће митове.

Постоји много недоумица у вези са женским грудима, од тога да ли ће пушап брусхалтери помоћи да стварно буду подигнутије, до тога да ли је безбедно носити брусхалтер и ноћу, а сада стручњаци одговарају на најчешћа питања и откривају шта је стварно најбоље за ваше груди.

Естетски хирург др Џеклин Луис за „Дејли мејл” је открила колико истине има у најраширенијим митовима на ову тему, и дала неколико корисних савета који ће вам помоћи да ваше груди изгледају баш онако како желите!

МИТ: „Вежбе за грудне мишиће и склекови ће помоћи да груди остану чврсте и подигнуте“.

ИСТИНА: Kолико ће груди бити чврсте зависи од квалитета коже и од тога колико масног ткива у грудима имате. Ако радите склекове редовно, развијате грудне мишиће, и то код млађих жена код којих је кожа и даље чврста и еластична за последицу има утисак да су груди „подигнутије“.

Али, како године пролазе, кожа губи еластичност, жлездано ткиво више није тако густо, замењује га мекше масно ткиво, лигаменти „попуштају“ и груди се, неминовно, опуштају. Склекови ту не помажу превише.

МИТ: „Ако не желите да вам се груди опусте, морате да носите брусхалтере са ‘жицом'“

ИСТИНА: Ово је честа заблуда. Ношење одређеног модела брусхалтера помаже да моменатално постигнете визуелни ефекат какав желите, али чим га скинете, груди се враћају у своју природну позицију.

Али, дугорочно гледано, брусхалтери могу мало да ублаже ефекте гравитације и да ублаже опуштање лигамената и коже, нарочито током трудноће и дојења, кад су груди веће. Ипак, то важи за било који брусхалтер. Ако не волите оне са фишбајнима (жицом), не морате да их носите.

Једино што је важно је да изаберете модел који вам је удобан, у одговарајућој величини, тако да пружа праву подршку грудима, не вршећи превелики притисак на жлездано ткиво.

МИТ: „Ако не спавате у брусхалтеру, груди ће вам се опустити“

ИСТИНА: Женама које имају веће груди може бити удобније да спавају у брусхалтеру, али то ни на који начин не утиче на то да ли ће вам се груди опустити или не. Ако брусхалтер носите и ноћу, бирајте моделе без фишбајна, и ако је могуће памучне, без формираних корпи. Фишбајни и чврсте корпе могу да поремете циркулацију крви и лимфе у ткиву груди.

МИТ: „Груди престају да расту око 17. године“

ИСТИНА: Девојчицама груди почињу да расту најчешће између 9. и 11. године, и развијају се у потпуности до 17. године. Али, груди настављају да се мењају током живота, може се десити да вам пред менструацију „порасту“ за читаву „корпу“, током трудноће и дојења чак и више, ако се угојите — порашће, ако смршате — вратиће се на „вашу“ величину.

МИТ: „Ако пијете чај од коморача, груди ће вам порасти“

ИСТИНА: Чак од коморача садржи одређена једињења која повећавају ниво естрогена у телу, па жене које га пију понекад имају осећај да су им груди веће, али заправо су само отеченије, као пред менструацију, због тих фитоестрогена.

Дакле, чај од коморача може мало да утиче на величину груди, али ефекат је привремен и не би требало да очекујете „чуда“.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб