Тимочка КрајинаОЈТ Зајечар: У 2023. години изречене хитне мере ради спречавања насиља у...

ОЈТ Зајечар: У 2023. години изречене хитне мере ради спречавања насиља у породици према укупно 349 лица

Основно јавно тужилаштво Зајечар

Према статистичким подацима за 2023. годину на територији Града Зајечара и општина Књажевац и Бољевац, од стране надлежних судова, изречене су хитне мере ради спречавања насиља у породици према укупно 349 лица што представља благи пад изречених мера, јер је у 2022. години укупно изречено 390 хитних мера ради спречавања насиља у породици.

И поред пада броја изречених мера, Основно јавно тужилаштво у Зајечару сматра да је тај број висок, а нарочито забрињава повратништво, јер су великом броју лица и у ранијем периоду изрицане такве мере.

Истовремено у 2023. години од стране ПУ Зајечар Основном јавном тужилаштву у Зајечару са Одељењем у Књажевцу поднето је укупно 183 кривичних пријава за кривично дело насиље у породици, и то: 160 на територији Града Зајечара и Општине Бољевац, а 23 на територији Општине Књажевац, додаје се у саопштењу Основног јавног тужилаштва у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб