Timočka KrajinaBorOpštoj bolnici u Boru isporučen novi laparaskopski stub najnovije generacije

Opštoj bolnici u Boru isporučen novi laparaskopski stub najnovije generacije

Opštoj bolnici u Boru isporučen novi laparaskopski stub najnovije generacije

Opštoj bolnici u Boru danas je isporučen novi laparaskopski stub najnovije generacije, čija je vrednost 15 miliona dinara a za koji je sredstva obezbedila lokalna samouprava.

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 90 miliona dinara za kupovinu skenera, laparaskopskog stuba, ultrazvučnog aparata i novih neophodnih uređaja kao što su holteri, merači pritiska, sterilizatori i EKG aparati.

„Novi aparat će umnogome olakšati rad našim lekarima, ali i oporavak naših sugrađana koji budu podvrgnuti hirurškoj intervenciji. Početkom septembra stiže i novi skener i to je još jedan način na koji ćemo, siguran sam, unaprediti kvalitet zdravstvenih usluga i lečenje Borana. Kako bi nivo zdravstvene zaštite podigli na viši nivo, iz gradskog budžeta smo izdvojili nešto više od 90 miliona dinara za kupovinu skenera, laparoskopskog stuba, ultrazvučnog aparata i novih neophodnih uređaja kao što su holteri, merači pritiska, sterilizatori i EKG aparati. Nastavićemo da radimo na unapređenju zdravstvene zaštite naših sugrađana nabavkom novih aparata, ali i na motivaciji mladih lekara da ostanu u Boru“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

U narednih nekoliko dana stići će i novi ultrazvučni aparat dok će krajem avgusta, početkom septembra meseca stići i novi skener.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,201PratilacaLajkuj
4,191PratilacaZaprati
1,250PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub