ВестиОрганизациони одбор фестивала „Дани Зорана Радмиловића” усвојио програм 28. фестивала

Организациони одбор фестивала „Дани Зорана Радмиловића” усвојио програм 28. фестивала

28. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића”

На седници Организационог одбора фестивала „Дани Зорана Радмиловића”,којом је председавао председник одбора, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, усвојен је програм 28. фестивала, који ће у Народном позоришту Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” бити одржан од 18. до 25. октобра.

Зоранове дане отвориће 18. октобра Народно позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” премијером представе „Петра”, коју је по мотивима текста Ричарда Лорца адаптирао и режирао Ирфан Менсур. Играју Тања Бошковић, Викторија Арсић, Наташа Петровић и Лана Караклајић.

Другог дана фестивала на репертоару је представа Казалишта „Ulysses” из Загреба и Београдског драмског позоришта „Ко се боји Вирџиније Вулф” у режији Ленке Удовички. Играју: Раде Шербеџија, Катарина Бистровић Дарваш, Милан Марић, Ромина Тонковић и Ника Иличић.

„Док нас смрт не растави”, представа београдске „Радионице интеграције”, по тексту Мире Фурлан, а у режији Предрага Микија Манојловића, у којој играју Предраг Мики Манојловић, Анита Манчић, Јасна Ђуричић и Јована Гавриловић, биће изведена трећег фестивалског дана, у недељу 20. октобра.

Од понедељка 21. до петка 25. октобра публика у Зајечару моћи ће да погледа и представе сарајевског Камерног театра 55 „Сјећаш ли се Доли Бел”, београдског „Атељеа 212” „Петријин венац”, Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке „Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња”, београдског Звездара Театра „Осама – Касаба у Њујорку”, и представу града домаћина и Народног позоришта Приштина „Жене из Троје”.

Истовремено, од 19. до 25. октобра у Центру за културу у Котлујевцу биће одржан 2. Фестивал малих позоришних форми на коме ће бити приказане најбоље монодраме из овогодишње продукције не само у земљи, већ и у региону. Фестивал ће 19. октобра отворити монодрама „Све што сам прешутјела”, коју је по тексту славне хрватске глумице Мие Беговић режирао Иван Лео Лемо. Игра Миа Беговић. У недељу 20.октобра на програму је „Кројцерова соната” Театра Кабаре из Тузле, коју је по адаптираном Толстојевом тексту режирао Небојша Брадић. Игра Владо Керошевић, глумац и професор на Академији умјетности у Тузли.

Треће фестивалске вечери публика ће моћи да ужива у монодрами „Лов на срне”. Игра наша популарна глумица Срна Ланго, која потписује и текст и режију.

До краја Фестивала малих позоришних форми на програму су представе „Спавају ли рибе”, „Тигар” театра из Задра , у извођењу Вјере Видов , „Има нека тајна веза” по текстовима песама које је Душко Трифуновић писао за „Бијело дугме”, у извођењу Милана Димића из Бањалуке , „Дон Жуан из Леушића” Српске сцене при позоришту за децу и младе „Мерлин”, из Темишвара у Румунији, у извођењу Марка Аџића и „Код куће/Кабул” Народног позоришта из Београда. Игра Душанка Стојановић Глид, првакиња драме Народног позоришта.

Организациони одбор Фестивала донео је одлуке да комплет карата за осам представа у оквиру главног програма фестивала кошта 5000,00 динара, а комплет карата за Фестивал малих позоришних форми 700,00 динара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб