Тимочка КрајинаЗајечар„Осмомартовски базар” у Зајечару (ФОТО)

„Осмомартовски базар” у Зајечару (ФОТО)

Манифестација „Осмомартовски базар” у Зајечару

Традиционално, сваке године у Зајечару, уочи Међународног дана жена – 8. марта, организује се „Осмомартовски базар”.

Манифестација „Осмомартовски базар” у Зајечару

Ове године „Осмомартовски базар” окупио је близу 100 излагача, који су дошли из различитих градова у Србији. Поред излагача из Зајечара, посетиоци су могли да уживају у производима из Чачка, Алексинца, Краљева, Крушевца, Новог Сада, Руме, Јагодине, Куршумлије, Пирота, Медвеђе…

Манифестација „Осмомартовски базар” у Зајечару

Манифестација „Осмомартовски базар” у Зајечару

На штандовима су се нашли производи од меса, различите врсте сирева, ликери, вина, слаткиши, производи од вуне и други производи домаће радиности, као и цвеће.

Михајло Михајловић – Рума

„Долазимо скоро већ 12 година и имамо све производе од меса. Ту су чварци, сланина, кобасице, коњски и овчији програм, тако да је све заступљено. Мислим да су Зајечарци већ навикли на нас и задовољни су нашим производима”, каже Михајло Михајловић, „Месопродукт” – Рума.

Оливера Старчевић – Прањани (Горњи Милановац)

„Неколико пута овде долазим. Волим да долазим у Зајечар. Донели смо различите млечне производе, од сира, качкаваља, кајмака, димљених сирева до меса са Златибора. Била сам овде и за ’Новогодишњи базар’ и народ ме је већ овде упознао и јако су лепо прихватили моје производе”, рекла је Оливера Старчевић из Прањана (Горњи Милановац).

Небојша Грујин – Ковиљ (Нови Сад)

„Први пут сам у Зајечару, захваљујем се на позиву Туристичкој организацији. Бавим се производњом и продајом сухомеснатих производа, а имамо и своју производњу домаћих кобасица. Спремамо их на специфичан начин, динстамо их у пиву, овог пута у ’Зајечарском пиву’. Добили смо све похвале”, казао је Небојша Грујин из Ковиља (Нови Сад).

Сунчица Станојевић – Јагодина

„Долазимо око седам-осам година. Изложили смо лицидерска срца, гумене и свилене бомбонице, лулице, сусамице, желее…”, поручила је Сунчица Станојевић из Јагодине.

Стојан Милошевић – Медвеђа

„Имамо ликере, ракије и друге домаће производе. Ударни артикли су маст од јазавца и сирће од дивље јабуке који су добри за здравље. За организаторе имам само речи хвале. Ово је, мислим, до сада најбоље организован базар”, рекао је Стојан Милошевић из Медвеђе.

Манифестација „Осмомартовски базар” у Зајечару

Град Зајечар је познат по базарима, који се неколико пута годишње организују и ово је права прилика да многи посете град на Тимоку.

Драгана Гогић Рајковић – в.д. директора Туристичке организације града Зајечара

„Туристичка организација у Зајечару наставља традицију организовања базара уз подршку локалне самоуправе. Град Зајечар за време базара је место сусрета, добре енергије, расположења и место добре гастрономске понуде. Овде су посетиоци из Зајечара, али и из других градова, као и наше драге комшије из Бугарске. Хвала свим излагачима на креативности коју доносе у наш град, на многобројним производима. Желим да се захвалим и излагачима из града Зајечара”, поручила је Драгана Гогић Рајковић, в.д. директора Туристичке организације града Зајечара.

Манифестација „Осмомартовски базар” у Зајечару

„Осмомартовски базар” у Зајечару трајаће до 8. марта 2023. године, а наредни базар биће „Улица ускршње радости”.

Манифестација „Осмомартовски базар” у Зајечару

Организатор је Туристичка организација града Зајечара, а покровитељ Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб