Timočka Timočka
Početna / Vesti / Osnovna škola „Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini dobija digitalni kabinet u okviru projekta „Stvaramo znanje”
Osnovna škola „Jeremija Ilić Jegor” Rgotina — Projekat „Stvaramo znanje 4.0”

Osnovna škola „Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini dobija digitalni kabinet u okviru projekta „Stvaramo znanje”

Na osnovu glasanja na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Mts” odabrano je 20 osnovnih škola koje će „Telekom Srbija” nagraditi savremenim informatičkim kabinetima u četvrtom ciklusu projekta „Stvaramo znanje”. Osnovna škola „Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini sa teritorije Zaječara, jedna je od izglasanih dobitnika koji će biti nagrađeni digitalnim kabinetom.

Građani su prethodnih dana glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Mts” odabrali još 20 škola u Srbiji koje će Telekom Srbija”, u okviru projekta „Stvaramo znanje”, opremiti savremenim informatičkim kabinetima. Kako bi računarski kabineti bili podjednako raspoređeni u svim krajevima Srbije, škole su podeljene u četiri geografske regije, a po pet škola sa najvećim brojem glasova iz svake od regija „Telekom Srbija” opremiće savremenim računarskim kabinetima.

Osnovna škola „Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini jedina je sa teritorije Zaječara koja je konkurisala i koja će zahvaljujući najvećem broju glasova u grupi “Jugoistok” dobiti informatički kabinet za đake.

Kao i u prethodnim ciklusima, od ukupno 40 predloženih, 20 škola sa najvećim brojem glasova dobiće sredstva za opremanje kabineta, čime će „Telekom Srbija” omogućiti neophodne uslove učenicima da unaprede svoje znanje uz digitalizovano izvođenje nastave. Na taj način, „Telekom Srbija” je u prethodnim ciklusima opremio već 60 škola širom Srbije.

Računarska opremljenost škola posebno je važna kako bi osnovci imali adekvatne uslove da steknu znanje iz oblasti informatike, jer se proteklih meseci najbolje moglo videti koliko je važno da đaci budu informatički pismeni i vladaju i onlajn načinom učenja i komuniciranja.

Spisak svih škola koje će „Telekom Srbija” opremiti modernim računarskim kabinetima su: OŠ „Jovan Cvijić” iz Loznice, OŠ „Gavrilo Princip” iz Zemuna, OŠ „Filip Kljajić Fića” sa Čukarice, OŠ „Olga Petrov” sa Palilule i OŠ „Milisav Nikolić” iz Boževca za region “Beograd”, za područje “Sever” to su OŠ „Vuk Karadžić” iz Bajmoka, OŠ „Nikola Tesla” iz Bačke Topole, OŠ „Vuk Karadžić” iz Lovćenca, OŠ „Dositej Obradović” iz Opova i OŠ „Isidora Sekulić” iz Šajkaša, za područje “Zapad” to su OŠ „Nikola Tesla” iz Pribojske Banje, OŠ „Momir Pucarević” iz Akmačića, OŠ „Sveti Sava” iz Trstenika, OŠ „Kirilo Savić” iz Ivanjice i OŠ „Julijana Ćatić” iz Stragara, dok su u regionu “Jugoistok” izglasane OŠ „Jeremija Ilić Jegor” iz Rgotine, OŠ „Radoš Tošić” iz Istoka, OŠ „Petar Kočić” iz Zubinog Potoka, OŠ „Braća Aksić” iz Lipljana i OŠ „Drinka Pavlović” iz Kuršumlije.

Projekat „Stvaramo znanje” realizuje se u okviru krovnog programa „Pokrećemo pokretače” koji „Telekom Srbija” već godinama sprovodi u cilju osnaživanja institucija i pojedinaca da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 26.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 26.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 65 novoobrađenih PCR i AG …

Udruženje „Sigurne staze”: Stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Zaječara

„Sigurne staze”: Stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Zaječara

U ovom tekstu predstavićemo vam Izveštaj o osnovnim pokazateljima stanja bezbednosti saobraćaja za grad Zaječar …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica