Тимочка КрајинаКњажевацОтварање изложбе „Архитектура и цртеж" 21. марта у Галерији Завичајног музеја Књажевца

Отварање изложбе „Архитектура и цртеж“ 21. марта у Галерији Завичајног музеја Књажевца

Отварање изложбе „Архитектура и цртеж“ проф. арх. Александра Радојевића биће одржано у Галерији Завичајног музеја Књажевац, у четвртак 21. марта 2024.

Један од српских најзначајнијих архитеката и професора архитектуре овом приликом поделиће своја искуства у овој области и говорити о свом животу у Књажевцу у време окупације у току Другог светског рата, у кући „Сибиновића“ у којој се данас налази Завичајни музеј Књажевац, а која је, како он каже, у великој мери утицала на његово професионално опредељење.

О архитектонском опусу професора Радојевића, на отварању изложбе говориће академик Сокол Соколовић – његов некадашњи ученик и колега, архитекта Срђан Гавриловић – аутор монографије о професору Александру Радојевићу и мр Маре Јанакова Грујић – историчарка уметности, ауторка каталога изложбе.

Почетак је у 18:00 часова.

Архитекта Александар Радојевић, некадашњи професор Архитектонског факултета у Београду, аутор је многих важних објеката у Србији и региону, аутор је зграде и поставке музеја у Лесковцу, Неготину, Врању и другим градовима у југоисточној Србији… Аутор је бројних публикација, добитник је бројних награда и признања, а његови пројекти вишеструко су награђивани.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб