ВестиОтварање изложбе слика и цртежа „Морфејева посета” 20. јуна у Зајечару

Отварање изложбе слика и цртежа „Морфејева посета” 20. јуна у Зајечару

Изложба слика и цртежа „Морфејева посета”

У галерији Народног музеја „Зајечар”, у четвртак 20. јуна биће отворена изложба слика и цртежа под називом „Морфејева посета”.

Из позиције савременог посматрача, слике из Морфејеве посете могу наликовати на 3Д компјутерско моделовање, међутим почетне поставке су другачије и не своде се на индустријски дизајн, нити је у питању дигитална уметност, већ долазе из медија класичног сликарства.

Грчка и римска митологија су све негде до сецесије (крај XIX и почетак XX века) у европском наслеђу биле извор инспирације у свим уметностима, као и позивање на традицију и давање легитимитета власти и политичким идеологијама. Занимљиво је видети враћање овој заиста старој тематици, реинтерпретацији у чисто ликовном смислу и напуштање класичног фигуралног канона.

Аутор циклуса слика и цртежа „Морфејева посета” је Снежана Вујовић Николић, академски сликар и члан УЛУС-а.

Отварање изложбе заказано је за 13 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб