ВестиПарламентарни избори 2020: Први резултати избора у Србији, ево ко је освојио...

Парламентарни избори 2020: Први резултати избора у Србији, ево ко је освојио највише гласова

Република Србија: Парламентарни избори 2020 — Први резултати гласања

У Србији су у 20:00 сати затворена бирачка места. Грађани су гласали за народне и покрајинске посланике и локалне одборнике.

ЦЕСИД и ИПСОС објавили су прве процене резултата на основу 60,6 одсто обрађеног узорка: СНС: 62,5 одсто, СПС-ЈС: 10,7 одсто, СПАС: 4,1 одсто, ПОКС: 2,9 одсто, Суверенисти: 2,6 одсто, Метла: 2,5 одсто, СРС: 2,1 одсто, СВМ: 2,1 одсто.

На подручју Зајечара, у Месној заједници Вратарница данас су бирани чланови Савета, пет од десет понуђених кандидата.

Своје кандидате су предложиле две политичке опције: „Коалиција: За нашу децу – Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије – Бошко Ничић” и „ГГ Покрет „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић”.

На подручју Месне заједнице Вратарница од 300 уписаних бирача са бирачким правом на изборе је изашло 235 грађана, а још увек незванични резултати показују победу коалиције СНС И СПС, на челу са Бошком Ничићем, на чијој листи се налазе сви изабрани кандидати.

Подсетимо, Републичка изборна комисија утврдила је у петак увече коначан број од 6.584.376 бирача.

Они су данас, до затварања бирачких места у 20:00 сати, бирали између укупно 21 странке, коалиције или листе, којима је за улазак у парламент потребно да пређу цензус од три одсто.

Грађани су своје бирачко право могли да искористе на 8.385 бирачких места.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб