VestiPavle Milošević nagrađen za najbolji doktorat

Pavle Milošević nagrađen za najbolji doktorat

Pavle Milošević — Nagrada za najbolji laureat
Foto: Fakultet organizacionih nauka

Pavle Milošević, nekadašnji učenik zaječarske Gimnazije i asistent na Katedri za upravljanje sistemima Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, nagrađen je „Godišnjom nagradom Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti u oblasti računarstva za studente doktorskih studija” za 2019. godinu.

Nagrade i pohvale Matematičkog instituta SANU se dodeljuju u oblasti matematike i mehanike i u oblasti računarstva za najbolje doktorske, master i diplomske radove. Među disertacijama iz cele Srbije, doktorski rad Pavla Miloševića „IFS-IBA pristup: interpolativna Bulova algebra u teoriji intuicionističkih fazi skupova” je najpre ušao u uži izbor, a nakon prezentacije pred komisijom i izabran kao jedan od tri najbolja u oblasti računarstva.

Disertacija je plod višegodišnjeg rada pod mentorstvom prof. dr Bratislava Petrovića, i bavi se teorijskim i praktičnim aspektima intuicionističkih fazi skupova i njihovom primenom u okviru algoritama mašinskog učenja.

Pavle Milošević je prvi laureat nagrade MI SANU sa Fakulteta organizacionih nauka do sada.

Dobitnicima su nagrade i pohvale uručene u okviru manifestacije „Maj, mesec matematike” od strane akademika Dragoša Cvetkovića, predsednika Naučnog veća MI SANU.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub