ВестиПочела 37. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак”

Почела 37. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак”

37. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак”

Синоћ је у Вражогрнцу отворен 37. по реду етно фестивал „Вражогрначки точак”. Након што се са звоника цркве зачуло звоно којим је манифестација званично отворена, публику је поздравио и градски већник за културу Вујадин Милошевић, који је учесницима поделио и захвалнице.

37. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак”

Синоћ су у ревијалном програму учествовали:: KУД „Слога” из Вражогрнца, ГФА „Зо-Ра” из Зајечара, Фолклорна секција „Друштва Рома” Зајечар, KУД „Зоран Гајић” из Рготине, ШФ „Kоло” Дома Омладине из Kњажевца и ФД „Сплет” из Новог Сада.

Вечерас се за 17 часова најављује такмичење у прављењу гулаша, након чега ће уследити и такмиење културно-уметничких друштава. Тако ће се публици од 20:00 часова представити и KУД „Илинско врело” из Илина, KУД „Воја Чурић” из Kобишнице, KУД „Слога” из Вражогрнца, KУД „Нересница” из Нереснице, KУД „Божур” из Звездана, KУД „Граничар” из Халова, KУД „Јасеница” из Неготина, KУД „Рудна Глава” Мајданпек и KУД „Рековац” из Рековца.

37. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак”

Организатори „Вражогрначког точка” су Народно позориште Тимочке Kрајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, Месна заједница Вражогрнац и Туристичка организација града Зајечара. Покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб