Timočka Timočka
Početna / Vesti / Počela obuka za prvu grupu neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru – upis za drugu grupu u toku
Počela obuka za prvu grupu neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru
Foto: JKP „Timok – održavanje”

Počela obuka za prvu grupu neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru – upis za drugu grupu u toku

Obuka prve grupe neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru počela je danas. Dvadeset mališana će, u narednom periodu, usavršiti tehniku plivanja, a nakon završene obuke, polaznici Škole će dobiti diplome. Zbog korona virusa, ove godine će se obuka realizovati uz poštovanje svih mera koje su propisane pravilnikom rada bazena.

Škola plivanja koja ima dugu tradiciju u gradu na Timoku, označila je početak rada. Instruktori plivanja se nadaju, da će se nakon 10-ak dana obuke, sva deca osloboditi straha od vode i postati pravi plivači. Ove godine, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, obuka će biti realizovana uz poštovanje mera, koje su propisane pravilnikom rada bazena.

Počela obuka za prvu grupu neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„Za razliku od prošle godine kada je prvu grupu mališana pohađalo 40-ak mališana, ove godine je grupa prepolovljena, zbog korona virusa. Radimo u manjim grupama, i van bazena deca moraju da drže propisanu distancu od metar i po. Kada govorimo o samoj obuci, ovo je osnovna obuka neplivača, 90% dece propliva, i mogu samostalno da se održavaju na vodi, nakon završene obuke. Naravno da ima i dece koja se plaše vode, i njima na početku pristupamo drugačije, pokvasimo ih, šetamo oko bazena sa njima, razgovaramo, pa onda nakon toga ih priključujemo ostaloj deci i krećemo sa osnovnim elementima tehnike plivanja”, rekao je Novica Stanković, profesor fizičkog vaspitanja.

Počela obuka za prvu grupu neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru
Foto: JKP „Timok – održavanje”

On je dodao da će obuka i za drugu grupu neplivača biti organizovana, a upis je u toku.

„Zainteresovani roditelji mogu da upišu decu, jer će do kraja meseca, u skladu sa vremenskim uslovima, biti organizovana i druga grupa Škole plivanja. Savet roditeljima je da ne dovode baš malu decu, jer često u takvim slučajevima, uspešnost bude jako mala, mali broj dece propliva. Najbolje vreme za učenje tehnike plivanja je predškolski uzrast, prvi i drugi razred”.

Cena Škole plivanja je ostala nepromenjena i iznosi 3.000 dinara, a roditelji decu mogu da prijave na broj telefona 060/16-52-001 ili lično, na gradskom bazenu.

Možda će Vas zanimati

Crveni krst Zaječar: Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 27. januara u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 27. …

Zima uz oblake, najviša dnevna temperatura do 5 stepeni

U Srbiji oblačno, mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Ujutro na jugu …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica