ВестиПочела обука за прву групу непливача на градском базену у Зајечару –...

Почела обука за прву групу непливача на градском базену у Зајечару – упис за другу групу у току

Почела обука за прву групу непливача на градском базену у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Обука прве групе непливача на градском базену у Зајечару почела је данас. Двадесет малишана ће, у наредном периоду, усавршити технику пливања, а након завршене обуке, полазници Школе ће добити дипломе. Због корона вируса, ове године ће се обука реализовати уз поштовање свих мера које су прописане правилником рада базена.

Школа пливања која има дугу традицију у граду на Тимоку, означила је почетак рада. Инструктори пливања се надају, да ће се након 10-ак дана обуке, сва деца ослободити страха од воде и постати прави пливачи. Ове године, у циљу спречавања ширења корона вируса, обука ће бити реализована уз поштовање мера, које су прописане правилником рада базена.

Почела обука за прву групу непливача на градском базену у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„За разлику од прошле године када је прву групу малишана похађало 40-ак малишана, ове године је група преполовљена, због корона вируса. Радимо у мањим групама, и ван базена деца морају да држе прописану дистанцу од метар и по. Када говоримо о самој обуци, ово је основна обука непливача, 90% деце проплива, и могу самостално да се одржавају на води, након завршене обуке. Наравно да има и деце која се плаше воде, и њима на почетку приступамо другачије, поквасимо их, шетамо око базена са њима, разговарамо, па онда након тога их прикључујемо осталој деци и крећемо са основним елементима технике пливања”, рекао је Новица Станковић, професор физичког васпитања.

Почела обука за прву групу непливача на градском базену у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Он је додао да ће обука и за другу групу непливача бити организована, а упис је у току.

„Заинтересовани родитељи могу да упишу децу, јер ће до краја месеца, у складу са временским условима, бити организована и друга група Школе пливања. Савет родитељима је да не доводе баш малу децу, јер често у таквим случајевима, успешност буде јако мала, мали број деце проплива. Најбоље време за учење технике пливања је предшколски узраст, први и други разред”.

Цена Школе пливања је остала непромењена и износи 3.000 динара, а родитељи децу могу да пријаве на број телефона 060/16-52-001 или лично, на градском базену.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб