ВестиПочела онлајн пријава за помоћ од 100 евра

Почела онлајн пријава за помоћ од 100 евра

Онлајн пријава за помоћ од 100 евра

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да од данас сви пунолетни грађани са пребивалиштем у Србији могу преко сајта Управе трезора да се пријаве да би добили помоћ државе у динарској противвредности од 100 евра.

Приликом пријављивања грађани ће давати следеће податке — број личне карте и матични број, као и име банке у којој већ имају рачун, или у којој желе да им се отвори наменски рачун.

„У петак, 15.маја кренуће са радом и кол центар, а број телефона ће бити објављен у медијима”, навео је министар и реко да у петак креће и аутоматска исплата 100 евра за пензионере и оне које примају социјалну помоћ.

Пријава траје до 5. јуна, а исплате ће ићи сукцесивно, на сваких пет дана ће се исплаћивати.

„На сваких пет дана ћемо исплаћивати оне који су се пријавили”, рекао је Синиша Мали и напоменуо да нема потребе да се сви пријављују одједном јер за све, како је рекао, има довољно времена.

Министар финансија је рекао да је у буџету за помоћ грађанима предвиђено око 60 милијарди динара.

„По мени је веома важно да смо обећање које смо дали пре само пар недеља и испунили. Дакле, крећемо са том помоћи, крећемо са том исплатом. Прошле недеље је била велика вест да смо исплатили минималну зараду. Прва минимална зарада је исплаћена за 1.052.000 радника на територији Републике Србије”, истакао је Мали.

У првих пет сати преко милион грађана Републике Србије се пријавило за исплату новчане помоћи у износу од 100 евра преко портала Управе за трезор.

Пријаву можете поднети овде.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб