ВестиПочела пријава грађана за новчану помоћ од 60 евра преко кол-центра

Почела пријава грађана за новчану помоћ од 60 евра преко кол-центра

Контакт центар преко којег грађани могу и телефонским путем да се пријаве за новчану помоћ државе у износу од 30+30 евра почео је са радом у поноћ, саопштено је из Министарства финансија

Број телефона контакт центра је 0800/101-100 и позив је бесплатан. Грађани ће у контакт центру чути аутоматски снимљен глас који ће их водити кроз цео процес пријаве.

Електронска пријава путем портала Управе за трезор, почела је 28. априла и до сада се за ову меру економске помоћи државе грађанима, пријавило преко три милиона људи. Пријава траје до 15. маја.

Право на новчану помоћ државе у износу од 60 евра, односно два пута по 30 евра, имају пунолетни држављани Републике Србије, који имају пребивалиште на територији Републике Србије, са важећом личном картом на дан 23. априла 2021. године, када је ступио на снагу Закон о Привременом регистру пунолетних држављана Републике Србије којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије корона вируса.

Корисници пензије, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују јер ће њима помоћ бити аутоматски уплаћена.

Пензионери ће првих 30 евра добити у четвртак, 6. маја, док ће других 30 евра добити у новембру месецу. Додатно, пензионери ће у септембру добити још 50 евра.

Примаоци новчане социјалне помоћи и лица у заводу за извршење кривичних санкција добиће првих 30 евра у петак, 7. маја.

Исплате за остале пунолетне грађане који су се пријавили за овај вид подршке државе, почеће од 12. маја и, како се очекује, биће завршене до 20. маја.

Ова мера подршке грађанима се спроводи у оквиру трећег пакета помоћи грађанима и привреди у циљу ублажавања економских последица пандемије корона вируса.

Трећи пакет подршке вредан је 257 милијарди динара, односно око две милијарде евра.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб