Timočka Timočka
Početna / Vesti / Počelo ozelenjavanje u zaječarskim selima: Salaš prvi obogaćen mladim sadnicama javora

Počelo ozelenjavanje u zaječarskim selima: Salaš prvi obogaćen mladim sadnicama javora

Nakon prošlogodišnjeg uređenja drvoreda u Salašu, danas su počeli radovi na sadnji mladih sadnica u glavnoj ulici tog zaječarskog sela. Osim ozelenjavanja, aktivno se radi i na sanaciji dotrajalih klupa u samom centru sela, a kako je u planu, uskoro će najmlađi meštani Salaša dobiti i novi prostor za igru.

Sadnjom mladih sadnica šarenolisnog javora u samom centru Salaša, počela je akcija Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” na pošumljavanju sela na teritoriji grada Zaječara. Osim sadnje novih sadnica, aktivno se radi i na sanaciji klupa koje su u lošem stanju, pa će, prema rečima nadležnih, meštani tog sela dobiti lepši i uređeniji prostor.

„Samu akciju uređenja drvoreda i zelenila u Salašu krenuli smo decembra prošle godine, kada smo sređivali stare drvorede koji prethodnih godina nisu orezivani i održavani na način na koji sama struka nalaže. Sada realizujemo novu akciju ozelenjavanja i Salaš je prvo selo u kome sprovodimo akciju sadnje mladih sadnica, od kako je naša firma formirana, 2018. godine. Takođe, klupe u glavnoj ulici smo zatekli u lošem stanju, pa su u toku radovi i na njihovoj sanaciji”, istakao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok – održavanje”.

Ozelenjavanje u Salašu se, prema Lalićevim rečima, realizuje u saradnji sa nadležnima iz Mesne zajednice, koji su ovakvu akciju podržali.

„Nakon što su drvoredi koji su bili zapušteni i u lošem stanju, a koji su u Salašu zasađeni 90-tih godina, preuređeni i dobili novi izgled, dogovorili smo se sa rukovodstvom preduzeća ’Timok – održavanje’ da krenemo i sa ozelenjavanjem, odnosno da obnovimo sadnice koje su za tih 30-ak godina propale. Zahvaljujući tom dogovoru, počeli smo sa realizacijom te akcije”, rekao je Tihomir Stanković, predsednik Mesne zajednice Salaš i dodao da su u planu još neke aktivnosti, od kojih je jedna izgradnja dečijeg parka, gde će najmlađi meštani tog sela moći da se razonode.

Akcija ozelenjavanja, nakon Salaša, narednih dana, biće realizovana u selu Velika Jasikova, ali i u drugim zaječarskim selima.

Možda će Vas zanimati

Mestimično oblačno sa sunčanim periodima, najviša dnevna temperatura do 14 stepeni

U Srbiji ujutro hladno sa slabim mrazom, ponegde po kotlinama magla. U toku dana pretežno …

Teniski klub AS „Timok” Zaječar organizuje besplatni kurs škole tenisa u Zaječaru

Teniski klub „AS Timok” Zaječar na samom početku nove teniske sezone, u skladu sa merama …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica