Timočka Timočka
Početna / Vesti / Počelo sa radom Savetovalište za žrtve i porodice žrtava saobraćajnih nezgoda
Savetovalište za žrtve i porodice žrtava saobraćajnih nezgoda

Počelo sa radom Savetovalište za žrtve i porodice žrtava saobraćajnih nezgoda

U svetu se u proseku na svakih 20 sekundi ugasi jedan život kao posledica saobraćajne nezgode, a prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u našoj zemlji su od početka godine do 1. novembra u 25.979 saobraćajnih nezgoda život izgubila 423 lica, dok je 13.725 povređeno.

Slušajući iskustva osoba koje su doživele saobraćajnu nezgodu, stručnjaci iz Centra za bezbednost saobraćaja u Novom Sadu (www.bezbednostsaobracaja.com) odlučili su da osnuju savetovalište i angažuju stručnjake iz oblasti humanističkih nauka specijalno edukovane za pružanje pomoći ljudima koji su pretrpeli traumatična iskustva izazvana saobraćajnom nezgodom.

Pored pružanja prve psihološke pomoći, zainteresovanima će u savetovalištu biti omogućen individualni rad sa stručnjacima, a biće organizovane i grupe podrške za odrasle i grupe podrške za decu i mlade.

Više o savetovalištu možete potražiti na ovom linku.

Saobraćajna nezgoda je traumatičan događaj kako za same žrtve, tako i za njihove porodice. Posledice saobraćajnih nezgoda su nemerljive i predstavljaju veliki udarac za čitavo društvo. Mogu se javiti, ljutnja, bes, osećaj krivice i griže savesti, anksioznost, depresija, gubitak smisla itd.

AKTIVNOSTI I USLUGE SAVETOVALIŠTA

  • Pružanje prve psihološke pomoći;
  • Individualni rad sa žrtvama;
  • Individualni rad sa članovima porodice
  • Grupe podrške za odrasle
  • Grupe podrške za decu i mlade

Stručnjaci u savetovalištu su tu da zajedno s njima prave i sprovode realistične planove, razvijaju pozitivnu sliku o sebi, grade i učvršćuju samopouzdanje koje je urušeno usled nastalih okolnosti.

Kontakt: savetovalistecpbs@gmail.com.

Iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja ističu da se Savetovalište bavi besplatnim pružanjem psihološke pomoći za osobe koje su učestvovale u saobraćajnoj nezgodi ili su u istoj izgubile bliskog člana porodice.

Možda će Vas zanimati

Kolumna „Mislopisi”: Volim te?

MISLOPISI: Volim te?

Kao neko ko se rodio u “predigitalnom dobu” ne mogu, a da ne primetim, jer …

Ministar Momirović: Zaječar ima podršku Republike Srbije za rekonstrukciju infrastrukture (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović, posetio je danas Zaječar. U razgovoru …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica