Почело телефонско пријављивање за 100 евра: Ево који број треба да позовете

Телефонска пријава за помоћ од 100 евра

Сви пунолетни држављани, који имају личну карту и пребивалиште у Србији од данас могу да се пријаве путем контакт-центра за једнократну помоћ од 100 евра.

Број телефона контакт-центра је 0800-101-100. Приликом подношења пријаве пунолетни држављани Републике Србије достављају следеће податке: јединствени матични број грађанина (ЈМБГ), регистарски број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун на који се уплаћује једнократна новчана помоћ.

У контакт центру грађани ће имати прилику да чују аутоматски снимљен глас и моћи ће оставе своје податке, с тим што ће матични број и број личне карте уностити користећи бројеве телефонске тастатуре, док ће име изабране банке изговарати или бирати притиском на тастер.

Данас почиње уплата помоћи од 100 евра за пензионере и кориснике новчане социјалне помоћи.

Право на једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра имају сви пунолетни држављани Републике Србије који на дан 24. априла 2020. године, када је ступила на снагу Уредба о формирању привременог регистра и начину уплате једнократне новчане помоћи свим пунолетним држављанима Републике Србије у циљу смањивања негативних ефеката проузрокованих пандемијом болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, имају активно пребивалиште на територији Републике Србије, са важећом личном картом.