Почео 62. Фестивал културе младих Србије у Књажевцу

Почео 62. Фестивал културе младих Србије у Књажевцу

Фестивал културе младих Србије, 62. по реду, почео је изложбом радова Радета Ристића, који је својим ликовним стваралаштвом оставио велики печат Фестивалу културе младих Србије као и општини Књажевац.

Милан Ђокић – председник општине Књажевац

„62. Фестивал отворен је изложбом благочестивог и драгог комшије, сарадника не само Фестивала, већ некога ко је обележио и општину за сво ово време за које је живео и радио у њој. Хтели смо да се вечерас сетимо оних људи који су обележили овај град и овај Фестивал на почетку, а да касније, са младим људима направимо управо онакву спону какву је господин Раде Ристић својим делима направио од свог рада и од свог живота, па до вечности. 62. Фестивал културе младих Србије ће протећи као што су протекли и сви пре њега – обележен и концертима и изложбама, литерарним стваралаштвом и свим оним у чему ће учествовати и велики број наше деце, омладине, гостију и извођача из других градова, и аматера и професионалаца. Желим вам свима леп провод на Фестивалу и желим Књажевцу да Фестивал остане нешто што ће га обележавати кроз наредне деценије”, рекао је Милан Ђокић, председник општине Књажевац, званично отворивши 62. ФКМС.

На крају свечаности, породици Радета Ристића, у име захвалности Управног одбора и организације Фестивала, председник је уручио плакету за допринос културном стваралаштву.

Исте вечери, на платоу Дома културе, одржано је и „Вече талената” Омладинске уметничке мреже, на којем су се представили учесници Креативног кампа који је ове године одржан у подножју Старе планине.

Прво вече 62. ФКМС завршено је и доделом захвалница свих учесницима Кампа.