Тимочка КрајинаЗајечарПочео „Новогодишњи базар” у Зајечару који ће трајати до 30. децембра

Почео „Новогодишњи базар” у Зајечару који ће трајати до 30. децембра

Почео „Новогодишњи базар” у Зајечару који ће трајати до 30. децембра

У Зајечару је почео „Новогодишњи базар” који ће трајати до 30. децембра 2023. а овом приликом своје производе је представило преко 130 излагача из целе Србије.

На штандовима своје понуде представили су произвођачи лековитог биља, воћа, поврћа, цвећа, пива, вина, ракије, меда, млечних производа, меса, пецива, специјалитета и ђаконија, аутентичних рукотворина, предмети старих заната, производи од вуне…

Ово је четврта година како се организује „Новогодишњи базар” у граду на Тимоку и полако постаје традиција.

Туристичка организација града Зајечара, у оквиру базара припрема и новогодишњу дечију манифестацију „ЗајеЧаролија”, 28. децембра, која обухвата креативне радионице и интерактивно учење најмлађих о чаролијама празника. Најмлађе посетиоце очекује и новогодишњи маскенбал, а најкреативније маске биће награђене.

Поворка маскиране деце кренуће од „Кристал” кафане, а колона ће се кретати затвореним улицама града до Трга ослобођења где ће бити централни догађај. Од 17:00 часова па све док буде деце на Тргу ослобођења, Деда Мраз ће у данима базара бити у својој кућици где ће се дружити са децом, фотографисати се са њима и поделити им неке слаткише. У оквиру манифестације „ЗајеЧаролија” биће штулаши, маскоте из актуелних цртаних филмова, Деда Мразови, Мразице како би малишанима улепшали предстојеће празнике и дочарали им новогодишњу атмосферу.

Организатори „Новогодишњег базара” су Туристичка организација града Зајечара у сарадњи са локалном самоуправом и другим установама.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб