Почиње 37. Фестивал младих песника „Млади мај“ у Зајечару

Почиње 37. Фестивал младих песника „Млади мај” у Зајечару

У Позоришном музеју у Зајечару, у среду 24. маја, почиње 37. Фестивал младих песника „Млади мај“, који ће трајати до суботе 27. маја 2023.

Првог дана Фестивала, за 13:00 часова заказана је промоција часописа „Развитак“ који је посвећен великом књижевнику и преводиоцу Адаму Пуслојићу, у Позоришном музеју у Зајечару. Наставак је у 19:00 часова, Програмом поезија, трагања: „Све моје сестре“ промоција књиге о Растку Петровићу, о којој ће говорити Лаура Барна, док је свечано отварање Фестивала заказано за 20:00 сати. Гост је књижевник и музичар Јовица Тишма, док су за Поетско-музичке илустрације задужени: Борис Живуловић, Никола Милошевић, Михаило Ивковић, Давид Недељковић, Магдалена Вуловић и Стеван Д. Јовановић.

Програм ће бити настављен 25. и 26. маја 2023. гостовањем песника у зајечарским основним и средњим школама, промоцијом књига Братислава Милановића и Саше Скалушевића, као и данске книжевности, представљањем часописа „Енклава“ и Фестивала „Смедеревска песничка јесен“ и другим занимљивим садржајима.

Последње фестивалске вечери, у суботу 27. маја, биће представљена књига песама прошлогодишње победнице Марије Живковић, а затим је предвиђен наступ овогодишњих седморо финалиста, проглашење победника 37. Фестивала и додела награде „Сергије Лајковић“ за посебан допринос и афирмацију књижевност стваралаштва младих.