Почиње акција појачане контроле саобраћаја на територији ПУ Зајечар

Новица Радуловић: Почиње акција појачане контроле саобраћаја на територији ПУ Зајечар

У периоду од 25. априла до 2. маја 2024. године, припадници саобраћајне полиције у Србији спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине. Акција појачане контроле саобраћаја биће спроведена и на територији Полицијске управе Зајечар.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције („пресретачима“), док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

„Одељење саобраћајне полиције ПУ Зајечар, у сарадњи са Полицијским испоставама у Књажевцу, Бољевцу и Сокобањи приступиће овој акцији, уз максимално ангажовање људства и технике, како би покрили терен и покушали да одржимо што стабилније стање безбедности саобраћаја. Још једном бих апеловао на све учеснике у саобраћају, а нарочито пешаке и двоточкаше, да се придржавају саобраћајних прописа и да буду одговорни према себи и другима како би сви заједно успели да одржимо безбедно стање у саобраћају и да не дође до тежих саобраћајних незгода, са тежим последицама и да сачувамо животе и других учесника у саобраћају”, истакао је потпуковник Новица Радуловић, начелник Одељења саобраћајне полиције ПУ Зајечар.

У склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 1. маја 2024. у времену од 00:00 до 24:00 часа, биће реализована акција „Speed Marathon”, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа.