Подељене 54 лопте зајечарским образовним установама

Спортски савез града Зајечара — Састанак поводом кроса РТС-а

Поводом Крос серије РТС-а, која ће бити одржана и у Зајечару, одржан је састанак директора зајечарских основних и средњих школа, представника Спортског савеза града Зајечара и помоћника градоначелника Милана Станковића.

Школама у Зајечару, као и установама „Облутак” и „Ђулићи”, уручене су нове лопте. Лопте су уручили помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић и председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић свим директорима образовних установа. Лопте су дар Спортског савеза Србије за успешно реализован „Мали сајам спорта” у Зајечару.

Циљ Града Зајечара је да се више улаже у спорт, али и у спортску инфраструктуру, рекао је Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара.

„Циљ Града Зајечара јесте да се како у граду, тако и у селима одвија активан спортски живот. Ови реквизити ће свакако допринети бољим условима у школама, поред реновирања спортских сала и терена. Осим реновиране спортске хале, имамо и потпуно нови терен испред школе ’Љубица Радосављевић Нада’, сређује се и хала поред школе ’Хајдук Вељко’ у Котлујевцу и врло брзо ће ова школа добити један изузетан спортски објекат који ће моћи да користе не само ученици, већ и спортисти, у поподневним сатима. На тај начин растеретићемо спортску халу на Краљевици”, каже Станковић.

Подељене су укупно 54 лопте, представницима 18 образовних институција са подручја Града Зајечара.

„Поделили смо 54 лопте за кошарку, одбојку, фудбал и рукомет и свака школа ће добити по три лопте, знам да то није много, али хвала Спортском савезу Србије и на овој донацији”, поручио је Игор Божиновић, секретар Спортског савеза Зајечар.

Крос РТС-а биће одржан 19. октобра у Зајечару, а организатори ће и ове године учинити све да Зајечар буде добар домаћин Крос серије РТС-а, јер се очекује велики број учесника.