Vesti„Podne tetoviranja humanitarnog karaktera” u Zaječaru 6. novembra

„Podne tetoviranja humanitarnog karaktera” u Zaječaru 6. novembra

„Podne tetoviranja humanitarnog karaktera” u Zaječaru

„Podne tetoviranja humanitarnog karaktera” naziv je humanitarne akcije, koja će biti održana u „Rok Klubu Zaječar”, u subotu 6. novembra. 

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Dušana Jakšića, koji se bori sa opakom bolešću, a kome je sve manje vremena na raspolaganju.

Humanitarna akcija biće održana od 12:00 do 19:00 sati, u prostorijama „Rok Kluba Zaječar” u ulici Gajevoj 1.

Veličina tetovaže biće 5×5, a cena iste simboličnih 2.000 dinara i više, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti,.

Takođe, svi prisutni koji se ne bi tetovirali, mogu pomoći doniranjem novca prema svojoj želji i mogućnostima.

Svi oni koji se budu tetovirali, organizatori apeluju da biraju jednostavnije motive kao i pristupačnije delove tela na kojima bi ih nosili radi što brže izrade, kako bi što više ljudi imalo priliku da učestvuje u akciji.

Dušan je bio je zdrav i veseo dečak. Godine 2016. (tada je imao trinaest godina) saopštena im je strašna dijagnoza – Ewing sarcoma, Juingov sarkom. Usledilo je dugo lečenje, operacija, terapija i dugo očekivan završetak lečenja.

Na odeljenju pedijatrije Instituta onkologije i radiologije Srbije Dušan je završio osmi razred osnovne škole. Upisao je i pohađa srednju školu, odličan je učenik.

Sreća je bila kratkog veka. Bolest se ponovo vratila 2018. godine i opet je krenula borba za život. Uz teško lečenje i pomoć lekara uspeo je da se izbori. 2020. godine, po treći put, tumor se vratio.

Dušanu su neophodna sredstva za dalje lečenje u zemlji i inostranstvu, specijalističke i kontrolne preglede, rehabilitacije, za medikamente i terapije kao i za putne troškove smeštaj.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,106PratilacaLajkuj
4,157PratilacaZaprati
1,246PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx