ВестиПоетско вече „Глумци – Песници” Небојше Илића у Кладову

Поетско вече „Глумци – Песници” Небојше Илића у Кладову

Глумац Небојша Илић — Поетско вече „Глумци – Песници” у Кладову

Библиотека „Центар за културу” Кладово у петак, 17. јануара за љубитеље поезије приређује поетско вече „Глумци – Песници”.

Српски позоришни, телевизијски и филмски глумац Небојша Илић говориће поезију Павла Вујисића, Зорана Радмиловића, Шекспира …

Поетско вече „Глумци – Песници” представља потребу једног глумца, да на једном месту окупи сву поезију коју су писали глумци.

Наравно, све у мери у којој је то могуће, јер супротно очекивањима, глумци су углавном стидљиви људи када је у питању интима, а поезија вероватно представља највиши степен интиме једног уметника, нешто што излази из оквира оног што, најчешће по таблоидима, или у најбољем случају кафанским причама, сазнајемо о њима.

Овај феномен, да глумци пишу поезију, постаје још занимљивији када се виде домети такве поезије.

Глумац „Атељеа 212”, Љубиша Бачић, за своју прву књигу „Стена Гологлава” добија награду „Милош Црњански”, и одмах постаје релевантна песничка фигура, достојна хвалоспева Борислава Михајловића Михиза, који пише предговор за књигу. Иначе то је једина поезија на сокобањском дијалекту.

Глумац Зоран Радмиловић нас изненађује, са својих неколико болних и луцидних песама и открива нам се у још једном светлу… бриљантан… као уосталом и на сцени, филму…

Павле Вујисић, са својим песмама писаним на кафанским салветама, рачунима, паклицама цигарета, пише бескомпромисно, као да то нико неће читати…

Молијер, такође глумац, незаобилазни драмски писац, чији стихови одјекују на свим сценама у свим временима.

Шекспир, опет глумац, сонети…

Појавили су се још неки глумци млађе генерације, који су се усудили и објавили неке своје песме.

Почетак поетске вечери предвиђен је за 19:00 часова у галерији Библиотеке у Кладову.

Улаз је бесплатан.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб