ДруштвоВремеПонегде са кишом, али натпросечно топло

Понегде са кишом, али натпросечно топло

Јесен, лишће, киша
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији се очекује осетно топлије време. Време ће бити променљиво, местимично с краткотрајном кишом или пљусковима. У источној Србији се ујутро и пре подне очекује киша која ће се због ниске температуре ледити при тлу. Ветар умерени и јак јужни и јужнозападни, који ће имати и олујне ударе на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинама. Јутарња температура од -1 до 10, а највиша дневна од 15 до 20 степени.

У Зајечару облачно, местимично са кишом. Минимална температура 3, максимална дневна око 10 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра облачно и повремено са кишом. Најнижа температура -1, највиша до 7 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекује се наставак неповољне биометеоролошке ситуације.

Посебан опрез саветује се кардио и цереброваскуларним болесницима и особама са психичким тегобама.

Метеоропате могу осетити нервозу, главобољу и болове у костима.

Препоручује се адекватно одевање у складу са очекиваним дневним температурама, као и додатна пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 480 минута; на Бездану 300 минута; на Шиду 240 минута; на Богојеву 180 минута и на Келебији 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,835ПратилацаЛајкуј
4,395ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб