ВестиПосле јутарњег мраза, сунчано и топло

После јутарњег мраза, сунчано и топло

Зајечар — Центар

У Србији ујутро слаб и умерен приземни мраз, а на истоку и југу понегде се очекује и слаб мраз на два метра висине. Током дана сунчано и топло. Ветар у већем делу слаб, ујутро југоисточни, током дана источни и североисточни, само на југу Србије умерен, у планинским пределима повремено и јак североисточни. Најнижа температура од -5 до 5 степени, а највиша од 14 до 19 степени.

У Зајечару сунчано и ведро. Дуваће слаб ветар, северног правца. Минимална температура 1, максимална дневна око 14 степени. Сутра сунчано и још топлије. Најнижа температура 3, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може неповољно утицати на нервно лабилне особе и срчане болеснике.

Малаксалост, смањење радне способности и променљиво расположење су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се адекватно одевање у складу са очекиваним термичким условима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују повољни услови за вожњу, а топло и претежно сунчано време без падавина погодује неометаном одвијању саобраћаја.

Због осцилација у температури учестала је појава одрона.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 05:30 сати, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима камиони се задржавају: на Батровцима на излаз из Србије пет сати, на граничном прелазу Шид четири сата, на Хоргошу задржавање је три сата, а на Келебији два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб