После јутра са слабим мразом и маглом, променљиво облачно

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији након јутра са слабим мразом и маглом по котлинама, облачан дан понегде са краткотрајном кишом. На југу и југоистоку Србије очекује се сунчано време. Дуваће слаб, западни и југозападни ветар. Најнижа температура од -2 до 6, највиша од 8 до 16 степени. 

У недељу суво са дужим сунчаним периодима. До краја периода умерено до потпуно облачно, у понедељак у Војводини, а током ноћи ка уторку и у уторак пре подне и у осталим крајевима местимично слаба киша. Од среде местимично киша, на високим планинама слаб снег.

У Зајечару умерено облачно. Минимална температура 2, максимална дневна око 13 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра ведрије и сунчано. Најнижа температура -1, највиша до 16 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација повољно ће утицати на већину хроничних оболелих и осетљивих особа.

Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима у јутарњим сатима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Прешеву на излазу задржавање за аутобусе и путничка моторна возила је 40 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута.