VestiPotpisan Sporazum o saradnji Sportskog saveza grada Zaječara sa Fakultetom za sport...

Potpisan Sporazum o saradnji Sportskog saveza grada Zaječara sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini

Foto: Glas sporta

Sportski savez grada Zaječara potpisao je Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću.

Cilj sporazuma je podizanje kvaliteta sporta u Zaječaru, kroz stručno osposobljavanje i usavršavanje kadrova koji rade u sportu i školstvu na teritoriji grada Zaječara.

Sporazum su u prostorijama zaječarske “kuće sporta” potpisali prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini Veroljub Stanković i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović.

“Sve zaječarske sportske organizacije moći će u svojim programima za narednu godinu pri usklađivanju i revidiranju planova da opredele novac za edukaciju trenera i stručnih kadrova. Na vreme to radimo, s obzirom na to da odluka Komisije o raspodeli sredstava još uvek nije doneta”, istakao je za “Glas sporta” prvi operativac i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović.

Članovi Upravnog odbora Sportskog saveza grada Zaječara rade na dobrobit zaječarskog sporta, a jedan od njih je upravo i prof. dr Veroljub Stanković, inače dugogodišnji dekan, a od ove godine prodekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Leposaviću.

“Sportski savez grada Zaječara prepoznat je kao pouzdana organizacija na nivou Timočke Krajine i kao takva je izabrana za nastavak našeg rada na unapređenju i osposobljavanju stručnih kadrova, kroz akreditovane programe za školovanje trenera i usavršavanje nastavnika u osnovnim i srednjim školama”, poručio je prof. dr Stanković.

Predviđeni su i seminari koji će razvijati stručne, profesionalne i metodičke kompetencije profesora, u cilju poboljšanja rada sa učenicima. Na standardnoj bazi Kopaoniku, predviđeno je i usavršavanje u oblasti skijanja, dok će usavršavanje u oblasti praćenja napredovanja u oblasti motoričkih sposobnosti učenika biti realizovano i na predavanjima koja će biti na programu u Zaječaru, naglašeno je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji.

Sportski savez grada Zaječara, inače među 7,2% procenta najpouzdanijih organizacija na srpskom tržištu, nastavlja da radi na razvoju i unapređenju sporta u Zaječaru. Uskoro će u prostorijama zaječarske “kuće sporta” biti organizovani i prvi seminari namenjeni profesorima i trenerima, a sportski poslenici sa teritorije Zaječara imaće priliku da u svom gradu pohađaju časove edukacije koje će im držati profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerzita u Prištini, što će im biti dragoceno za dalji rad u sportu i oblikovanje budućih generacija učenika i sportista u gradu na Timoku.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx