Тимочка КрајинаБорПотписивањем уговора Град Бор постао власник фудбалског стадиона ФК "Бор 1919"

Потписивањем уговора Град Бор постао власник фудбалског стадиона ФК „Бор 1919“

Фото: Град Бор

Представници Градске управе Бор и републичке Дирекције за имовину потписали су уговор о бесплатном преносу власништва над градским фудбалским стадионом са републике на Град Бор.

Из локалног буџета, на овај начин, биће уложена средства у уређење стадиона. До краја 2024. године биће урађен пројекат реконструкције стадиона по свим стандардима ФИФЕ, који би могао да прими око шест хиљада гледалаца. Према плану, реконструкција стадиона могла би да почне 2025. године.

„Градски стадион ФК ‘Бор 1919’ званично је сада у власништву града Бора. Потписали смо Уговор и после нешто више од две године успели смо да стадион који је био у својини Републике Србије, пребацимо на град Бор. Веома сам срећан због тога, јер отварамо једно ново поглавље у развоју спорта. Желимо да створимо услове за развој младих талената, да подржимо рад стручног штаба и играча, како би вратили стару славу коју је наш фудбалски клуб некада имао. И због тога је наш циљ и први задатак да ове године урадимо пројектно техничку документацију и да наредне године кренемо у изградњу савременог стадиона по свим ФИФА стандардима. У Бору су поникла велика имена српског фудбала и време је да се та традиција обнови“ истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

На овај начин отвара се ново поглавље када је у питању развој спорта у Бору, речено је овом приликом на састанку у локалној самоуправи.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб