Позоришна представа Атељеа 212 “Пристанак” пред борском публиком 20. новембра

Позоришна представа “Пристанак” енглеске ауторке Нине Рејн у извођењу Атељеа 212 биће одиграна пред публиком у Бору, у понедељак 20. новембра 2023. на сцени Музичке школе.

Почетак представе је у 19:00 часова. Цена улазнице је 1000 динара.

Продаја улазница на благајни Установе “Центар за културу града Бора” од 15. новембра радним данима од 08:00 до 14:00 часова, а на дан представе (20.11.) од 08:00 до 19:00 часова.

Комад “Пристанак” у режији Небојше Брадића је прво представљање ове значајне савремене ауторке нашој публици. Зашто је правда слепа? Да ли је увек непристрасна? Има ли често сужене видике? То су нека од питања које поставља нови комад “Пристанак”.

Адвокати, који су истовремено пријатељи, заузимају супростављене стране у случају силовања. Главни сведок је жена-жртва, чији је живот наизглед веома далеко од њихових. Међутим, турбулентна динамика и туробност њеног живота неприметно се прелива у односе између ривала на послу и пријатеља, њихове судбине се заплићу и мењају под паљбом компетитивних верзија истине. Пристанак, моћна, болна, али и забавна драма у режији прослављеног Небојше Брадића проверава доказе са сваке стране и доводи грчку богињу Немезис у савремени капиталистички свет да непогрешиво усмери своју праведну срџбу и подели свима оно што им припада.

Редитељ: Небојша Брадић. Играју: Бојан Жировић, Тамара Драгићевић, Марко Грабеж, Бранислав Трифуновић, Јована Гавриловић, Јелена Ступљанин, Софија Јуричан/Аница Добра.