ВестиПрави пролећни дан, више сунца и топлије

Прави пролећни дан, више сунца и топлије

У Србији ујутро ведро и хладно са слабим, при тлу и умереним мразем. Током дана претежно сунчано и топлије, само на југоистоку умерено облачно и суво. Најнижа температура од -3 до 1 степен, а највиша од 13 до 18 степени.

У Зајечару сунчано и топлије. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Минимална температура 0, максимална дневна око 17 степени. Сутра ведро и сунчано. Најнижа температура 2, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставља се период са повољним утицајем биометеоролошких прилика за већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује особама са варирајућим крвним притиском, као и астматичарима у јутарњим сатима.

Код осетљивих особа могући су замарање и главобоља.

Препоручују се умерене активности и слојевито одевање у складу са дневном температуром ваздуха.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују добри услови за вожњу, а на аутопутевима нема ванредних прекида и застоја. Очекује се добра проходност и на свим главним путним правцима.

Једино су на путевима у планинским пределима зимски услови, због којих се на појединим деоницама саобраћај одвија успорено.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 сати, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима камиони се задржавају на Батровцима на излаз из Србије 240 минута, на граничним прелазима Шид и Хоргош задржавање је 180 минута, а на Келебији 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб