ВестиПразнично обележавање музичких јубилеја – 310 година клавира у Кладову

Празнично обележавање музичких јубилеја – 310 година клавира у Кладову

Библиотека „Центар за културу” Кладово и ОМШ „Константин Бабић” Кладово — „Музички празнични јубилеји”

Библиотека „Центар за културу” Кладово и Основна музичка школа „Константин Бабић” из Кладова удруженим снагама у време предстојећих празника заокружују успешну пословну годину и сарадњу организацијом музичког догађаја „Музички празнични јубилеји”.

Музички догађај биће обележен у четвртак, 26. децембра. Тачно време и место програма, накнадно ће бити објављено.

Поводи су многобројни и узајамно важни:

– 50 година од оснивања Основне музичке школе „Константин Бабић” у Кладову;

– 10 година од смрти проф. Константина Бабића, композитора по коме школа носи назив;

– 150 година од рођења Владимира Ђорђевића, првог српског етномузиколога;

– 310 година од када је направљен први клавир;

– 215 година рођења и 170 година смрти Јохана Штрауса;

– 70 година од смрти Ричарда Штрауса.

У току школске 2018/2019 године, 150 ученика и око 30 наставника, користили су свакодневно просторије установе културе (објекат Дома омладине у центру града) за своје наставне активности, због извођења грађевинских радовау просторијама ОМШ.

„Промењена намене просторија установе културе, учинила је још вреднијим садржаје културе, суптилно скрећући пажњу свих нас па и пролазника, звуцима виолине, клавира, хармонике, гитаре, трубе … На овај начин спознали смо да овакав објекат може пружити још веће могућности удруживања и приказивања талената и образовања младих, али и развој креативних потенцијала”, наводе организатори.

Догађај „Музички празнични јубилеји” осмишљен је као трибинско-музички приказ значајних имена и јубилеја из друштвених и уметничких делатности са интерактивним дијалогом публике, музичким наступом деце и младих (инструментал и хорско певање) спајањем установа културе и образовања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб