ВестиПред зајечарским позоришним ансамблом богата фестивалска јесен

Пред зајечарским позоришним ансамблом богата фестивалска јесен

Народно позориште Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић” Зајечар

Представе зајечарског театра ове јесени биће одигране на многим фестивалима.

Представа за децу Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” „Лепотица и звер”, по тексту и у режији Жељка Хубача селектована је за учешће на обједињеном позоришном фестивалу за децу, 6. и 7. „Позоришни рингишпил” и 21. „Фестић”, који се од 1. до 5. новембра одржава у Лазаревцу, у организацији „Пулс театра” и Друштва за анимацију и развој дечјег драмског стваралаштва из Београда. Представа „Лепотица и звер” биће одиграна сутра од 18:00 сати на сцени „Пулс театра” у Лазаревцу.

Представа „Лепотица и звер” селектована је и за учешће на фестивалу „Мали Јоаким” који се у организацији Заједнице професионалних позоришта Србије од 15. до 22. новембра 2021. одржава у Крушевцу. После дужег времена, представа за децу зајечарског позоришта учествоваће на овом престижном фестивалу.

Такође, представе зајечарског позоришта „Покондирена тиква” по тексту Јована Стерије Поповића, у адаптацији и режији Оливере Викторовић Ђурашковић и „Чучук Стана – Српкиња и Гркиња” по тексту и у режији Жељка Хубача, учествују на позоришном фестивалу „Вршачка позоришна јесен” који се од 1. до 7. новембра одржава у Народном позоришту „Стерија” у Вршцу. „Чучук Стана – Српкиња и Гркиња” биће одиграна 6. новембра , а „Покондирена тиква” 7. новембра 2021.

Представа „Петра” селектована је за учешће на позоришном фестивалу „Дани Јурислава Коренића” који се од 12. до 19. децембра 2021. одржава у Сарајеву, у организацији „Театра 55”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

1 КОМЕНТАР

  1. „Покондирена тиква“ је комедија карактера Јована Стерије.
    Требало би то исправити.
    Хвала.
    Поздрав

Тема је затворена за коментаре

1 КОМЕНТАР

  1. „Покондирена тиква“ је комедија карактера Јована Стерије.
    Требало би то исправити.
    Хвала.
    Поздрав

Тема је затворена за коментаре

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,393ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб