Timočka KrajinaKnjaževacPredsednik opštine Knjaževac Milan Đokić održao sastanak sa predstavnicima domaćinstava koji se...

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić održao sastanak sa predstavnicima domaćinstava koji se bave razvojem seoskog turizma u Kalni

U etno selu “Stara planina” u Kalni, kod Knjaževca, organizovan je sastanak sa predstavnicima domaćinstava koji se bave razvojem seoskog turizma.

Sastanku su, pored predsednika opštine Knjaževac Milana Đokića i njegovih saradnika, prisustvovali predstavnici Turističke organizacije opštine Knjaževac, Direkcije za razvoj i JKP “Standard”, kao i predsednik MZ Kalna.

„Imali smo danas sastanak sa svim turističkim radnicima u selima podno Stare planine, sa svima onima koji su nosioci seoskog turizma u ovom kraju naše knjaževačke opštine. Tema današnjeg sastanka bili su njihovi problemi, predlozi, sugestije i sve ono što može da unapredi njihovo poslovanje, a gde lokalna samouprava može da im pomogne. Čuli smo dosta vrlo konstruktivnih predloga, mnogo pametnih ideja, čuli sve ono što ih muči, pokušali da nađemo neka zajednička rešenja, čuli naravno i kritike za sve ono što smo možda mogli, a nismo uradili i spremni smo da to u narednom periodu ispravimo kako bismo im olakšali poslovanje. Sva ova sela se razvijaju vrlo intenzivno, upravo zahvaljujući ovim ljudima koji se bave turizmom, primaju goste. Potrudićemo se da to ne bude samo zimi, već i u toku čitave godine. Stara planina se, čini mi se, intenzivno razvija upravo u ovom delu, u podno planinskim selima”, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Na sastanku su izneti predlozi koji se tiču vodosnabdevanja, regresirane cene pražnjenja septičkih jama, obeležavanja staza i putokaza, postavljanja toaleta i kontejnera na javnim površinama u staroplaninskim selima.

Opština Knjaževac nastojaće da u narednom periodu izađe u susret meštanima ovih sela, kao i domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom, kako bi uslovi života bili što prihvatljiviji kako stanovnicima ovih krajeva, tako i gostima i turistima.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub