VestiPredsednik Vučić u poseti Kladovu

Predsednik Vučić u poseti Kladovu

Predsednik Aleksandar Vučić u poseti Kladovu
Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Kladovo i tom prilikom obišao rekonstruisane puteve B34, deonica Golo Brdo–HE „Đerdap” i B35, deonica HE „Đerdap 1”–Kladovo, kao i rekonstruisane mašinske prostorije hidroelektrane „Đerdap 1” i komandni toranj za upravljanje brodske prevodnice. Na putu za Kladovo predsednik Vučić je najavio nova ulaganja u istok Srbije.

„Ovaj put je žila kucavica za istok Srbije, pokazuje svu lepotu naše zemlje. Istočna Srbija je prelepa i čudesna”, rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska rekonstruisanog puta B34, deonica Golo Brdo–HE Đerdap.

Predsednik Vučić je iskazao interesovanje i za put od Negotina do Brze Palanke u dužini od 30 kilometara, kao i put do Klokočevca. On je iskoristio priliku da zahvali radnicima na radu, trudu i energiji i dodao da će u budućnosti moći da računaju na više posla, ali i na zalaganje države da imaju veće plate kako bi mogli da planiraju budućnost za sebe i svoju decu.

„Danas kada gradimo novi put, nećemo da uradimo samo Kladovo–Milanovac, već i Milanovac–Golubac, zatim brzu saobraćajnicu do Beograda, kao i puteve prema Rtkovu, Brzoj Palanci i put Negotin–Zaječar”, kazao je predsednik Vučić i iskazao nadu da će mnogi koji su otišli iz ovog kraja u Nemačku, Italiju, Švajcarsku, sada moći da se vrate u svoju zemlju.

Prilikom obilaska rekonstruisane mašinske prostorije hidroelektrane „Đerdap 1”, predsednik Vučić je naglasio da će država pokazati dodatnu brigu o energetskoj efikasnosti Srbije, uz veća ulaganja u Elektroprivredu jer će u godinama koje dolaze biti velika borba da se obezbedi balansirana proizvodnja struje.

„Sve više struje ćemo da trošimo i moramo da je proizvodimo”, istakao je predsednik Vučić. On je pozdravio radnike i naglasio da svuda u Srbiji postoji problem jer nemamo dovoljno ljudi, zanatlija, da rade tako težak posao.

„Dunav kroz Srbiju ide duže nego kroz bilo koju drugu zemlju. Uz ekonomski, ekološki značaj, ovaj projekat je primer kako u Srbiji može da se radi uspešno i dobro i kako ljudi mogu da budu zadovoljni poslom koji je obavljen. Naše kompanije su uradile više od 60 odsto posla”, rekao je predsednik Vučić i napomenuo da su poslednji radovi ovde završeni 1970. godine, kada je država bila prilično snažna i da je to bio simbol moći velike Jugoslavije.

„Najveća bogatstva moderne Srbije su nastala na Dunavu. Danas vraćamo jedan modernizovani vodni put”, zaključio je predsednik Vučić i najavio da će država uložiti još 380 miliona evra u revitalizaciju sistema HE „Đerdap” u narednih 10 godina.

Nakon obilaska rekonstruisane mašinske prostorije hidroelektrane „Đerdap 1” putem video linka obratila se Ines Ajale Sender, evropska kordinatorka za koridor Rajna–Dunav, kao i Dirk Bekers, direktor Evropske izvršne agencije za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu.

„Srbija i EU dele transportnu politiku, a Dunav je izuzetno važna reka. Na ovaj način podižemo efikasnost ovog plovnog puta i srećni smo što smo učestvovali u modernizaciji rečnog transporta Srbije”, poručio je Sem Fabrici, ambasador EU u Beogradu, i dodao da je ovo važan projekat jer predstavlja najzeleniji vid transporta što ima sveukupan pozitivan efekat i na životnu sredinu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,244PratilacaLajkuj
3,591PratilacaZaprati
1,283PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x