Тимочка КрајинаБорПредстава "Др" Бранислава Нушића у Бору 14. децембра

Представа „Др“ Бранислава Нушића у Бору 14. децембра

Представа „Др“ Бранислава Нушића биће одиграна у сали Музичке школе у Бору, у четвртак 14. децембра 2023.

Почетак представе је заказан за 19:00 сати. Цена улазнице је 500 динара.

Продаја улазница од понедељка 11. децембра на благајни Установе „Центра за културу града Бора“, радним данима од 08:00 до 14:00 сати, на дан представе од 18:00 сати.

У години јубилеја када се навршава осам и по деценија од смрти српског комедиографа Бранислава Нушића, сјајна глумачка екипа, предвођена Весном Станковић – глумицом Југословенско-драмског позоришта, заиграће на сцени Музичке школе у Бору. Нушић је био најбољи познавалац нашег менталитета и зато су његови комади актуелни у сваком тренутку, већ више од 140 година.

Представа „Др“ на један изразито духовит начин приказује породицу једног имућног човека, који по сваку цену жели да од лењог и бахатог сина направи доктора филозофије који је диплому стекао у Швајцарској. Његов сан се полако урушава кад из Швајцарске стигне професор са Универзитета , али и још једно изненађење, по имену Пепика.

Драматизацију и режију потписује Весна Станковић. Главна улога припала је Владану Гајевићу (Ţивота), у подели су и Миљана Кравић, као и троје младих, али већ афирмисаних глумаца: Јована Миловановић, Немања Стаматовић и Огњен Никола Радуловић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб