Тимочка КрајинаЗајечарПредстава „Нисам пријавила” зајечарског „Дечијег центра” одиграна на отварању фестивала у Тутину

Представа „Нисам пријавила” зајечарског „Дечијег центра” одиграна на отварању фестивала у Тутину

Представа „Нисам пријавила” зајечарског „Дечијег центра” одиграна на отварању 10. јубиларног Фестивала женског пријатељства „Хвала ти животе”

Представа „Нисам пријавила” зајечарског „Дечијег центра” наставља да говори тишину жртава насиља у региону. Након Призрена, Приштине, Тиране, Београда, Пуле, Сарајева, Зајечара и Подгорице, овог викенда Тутин је био место солидарности и женског пријатељства.

У периоду од 26. до 28. маја, одржан је 10. јубиларни Фестивал женског пријатељства „Хвала ти животе” који реализује организација „Импулс” Тутин. Представа „Нисам пријавила” одиграна је на отварању.

„Важно је састајати се са активисткињама из свих држава Балкана и размењивати искуства. Дивно је видети да нисмо саме у овоме што радимо”, рекла је глумица Елма Еминај.

„У Тутину се осетила енергија коју до сада нисмо имале од публике. Разговор и размењивање утисака и подршке након представе, значило је и њима и нама”, рекла је глумица Сара Стојчић.

„Током играња ове представе наилазиле смо на подршку разних људи, али је за мене играње у Тутину имало неку посебну емоцију. Загрљаји и подршка коју смо добиле, само нам даје ветар у леђа да истрајемо у нашој борби”, рекла је глумица Аница Радосављевић.

„Позиви који су и овог пута уследили из целог региона од стране присутних гошћи, довољни су показатељи да радимо исправну ствар и да не смемо да одустанемо”, поручују из „Дечијег центра” Зајечар.

Генералну подршку у раду Дечијег центра пружила нам је Реконструкција женски фонд.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб